Dostupni linkovi

Nakon trovanja Skripaljevih, 'nije bilo otrovane djece i životinja'


Britanska policija u blizini mjesta gdje su pronađeni otrovani Skripaljevi, Solsberi, mart 2018.
Britanska policija u blizini mjesta gdje su pronađeni otrovani Skripaljevi, Solsberi, mart 2018.

Zvaničnici medicinskih službi iz britanske oblasti Viltšir, koja pokriva i grad Solsberi, izjavili su da se nijedno dijete ili životinja nije razboljelo u vrijeme kada su prošle godine nervnim agensom otrovani Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija.

Direktor Službe za javno zdravstvo oblasti Vilšir Trejsi Daškijevič izjavila je da prilikom incidenta sa Skripaljevima nije bilo "drugih žrtava" sem onih koje su prijavljene bezbjednosnim i drugim snagama.

"Prilikom incidenta nisu ugrožene divlje životinje niti djeca", naglasila je ona, prenosi britanski dnevnik "Gardijan".

Velika Britanija je za trovanje Skripaljevih okrivila Rusiju, koja je odbacila optužbe.

Britanski dnevnik "Telegraf" pisao je da su tri dječaka prebačena u bolnicu radi ispitivanja jer su bili u kontaktu sa Skripaljevima prije nego što su se onesvijestili na klupi u parku u Solsberiju.

List je pisao da je Sergej Skripalj djeci dao hljeb kojim su oni hranili patke.

Američki dnevnik "Njujork tajms" pisao je nedavno o tome da je direktor Centralne obavještajne agencije (CIA) Đina Haspel neuspješno pokušavala da predsjedniku Donaldu Trampu skrene pažnju na svoje izvještaje o trovanju Skripaljovih u Engleskoj.

Prema pisanju "Tajmsa", Tramp je bio protiv incijative Britanije da se Rusija kazni za trovanje, ali je promijenio mišljenje kada mu je Haspelova pokazala fotografije oboljele djece u bolnicama nakon trovanja "novičokom". Pokazane su mu i fotografije uginulih pataka, za čiju su smrt okrivljeni "nespretni" ruski agenti.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG