Svečano uručene nagrade grada Beograda za 2018. 1Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević uručili su danas u Starom dvoru nagrade grada Beograda laureatima za 2018. godinu.

Događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, članovi Gradskog veća, gradski sekretari i predstavnici Gradske uprave.

Radojičić je izrazio veliko zadovoljstvo što ima priliku da se obrati povodom dodele nagrada grada Beograda.

– Manifestacija „Dani Beograda” u okviru koje se dodeljuju nagrade organizuje se ove godine 17. put, a podseća nas na važne datume iz istorije našeg grada. Pre nešto više od 150 godina, knez Mihailo Obrenović je na Kalemegdanu dobio ključeve grada, čime je okončano ropstvo pod Turcima dugo 300 godina. Beograd je danas moderan i slobodarski grad, uprkos činjenici da je u periodu nakon oslobađanja od Turaka „preživeo” svetske ratove, bombardovanja i druge nedaće – rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, ono što razlikuje Beograd od drugih velikih gradova i prestonica su ljudi – Beograđani.

– Beograđani su srdačni, neposredni, nesebični, kreativni, vredni, posvećeni… Sve to ih čini posebnim i Beograd se time ponosi i zna to da ceni. Zahvaljujem svim članovima komisija jer su imali težak posao prilikom izbora najboljih među najboljima. Činjenica da je njihov zadatak bio težak, za nas je dobra jer potvrđuje da smo imali puno uspešnih i kreativnih projekata. Izuzetno mi je drago što u ime Beograđana, Gradske uprave i svoje ime mogu da zahvalim svim dobitnicima na sjajnim stvarima koje su uradili. Sve što su uradili pozitivno će se odraziti na razvoj grada. Naš zadatak je da Beograd bude bolji i lepši, ali i humaniji i zdraviji. Ovakva dela bi morala da budu podstrek svima nama i da nas „teraju” da radimo još više i kvalitetnije – dodao je gradonačelnik.

Nikodijević je istakao da je dodela nagrada jedan od najsvečanijih događaja tokom trajanja manifestacije „Dani Beograda”.

– Nagrade su dodeljene u 12 oblasti, odnosno 17 kategorija, uz nagrade za stvaralaštvo mladih, kao i specijalne nagrade „Svetislav Stojanović”. Komisija za dodelu Nagrade grada Beograda je i ove godine sastavljena od najeminetnijih stručnjaka koji su obavili izuzetno odgvoran posao. Od velikog broja nominacija trebalo je napraviti konačan izbor najboljih među izuzetnim pojedincima u gradu Beogradu – istakao je Nikodijević.

On je pozvao sve Beograđane da nastave marljivo da rade i učine da Beograd bude iz godine u godinu bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari