INCIDENT U SEDMOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI: Profesor fizike nasred časa ošamario dve učenice!

Tanjug

18. 04. 2019. u 13:24

Profesor fizike Z.O. u Sedmoj beogradskoj gimnaziji nakon rasprave tokom časa ošamario je u četvrtak dve učenice drugog razreda te gimnazije

ИНЦИДЕНТ У СЕДМОЈ БЕОГРАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ: Професор физике насред часа ошамарио две ученице!

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Profesor fizike Z.O. u Sedmoj beogradskoj gimnaziji nakon rasprave tokom časa ošamario je u četvrtak dve učenice drugog razreda te gimnazije. Umešao se i jedan učenik koji je želeo da zaštiti drugarice i on je udario profesora.

Incident se dogodio tokom trećeg časa gde su učenici nezadovoljni načinom ocenjivanja na kontrolnom zadatku tražili objašnjenje od Z.O. i koji su kriterijumi za ocenjivanje.

"Profesor je objašnjavao kriterijume ocenjivanja, a devojčica J.K se nije složila sa njim i burnije je odreagovala. Profesor je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar", kaže za Tanjug pedagog Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

Da bi zaštitio drugarice umešao se učenik koji je udario nastavnika. Kitanović kaže da su čuli vrisku dece u odeljenju i da su ona i direktor škole odmah reagovali. Direktor je u svoju kancelariju odveo nastavnika, dok je ona ostala u učionici da smiri đake.

PROČITAJTE JOŠ - INCIDENT U KRALjEVU: Đaka udario pesnicom ispred dvorišta Doma učenika

Škola je o svemu odmah obavestila roditelje, policiju i školsku upravu, odnosno Ministarstvo prosvete. Pozvana je i Hitna pomoć koja je pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede, dok je profesor zbog visokog pritiska i uzbuđenja u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

U Ministarstvu prosvete kažu da su obavešteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario devojčice podneo zahtev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

"Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje ucenika, za šta su predvidene novcana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (clan 166. ZOSOV)", navode u Ministarstvu prosvete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Petrović M., Beograd

18.04.2019. 13:48

Strašno šta se dešava, danas ošamario, sutra će da siluje a možda i da ubije!

maniks

18.04.2019. 13:56

Zasto niste objavili koji je razlog , danas ucenici toliko provociraju da to nije normalno.Neopravdavam ali razumem. I sta trazi hitna zbog jednog samara a ne odaziva se na pozive ozbiljno obolelih ljudi.

Драгутин И. Савић

18.04.2019. 14:01

То је Трамп "сјајно решио", дао је упутство просветним радницима да на наству могу ићи наоружани. Дакле да се не би догађали овакви инциденти, јер млади су увек у праву - они су нас родили, васпитали и одхранили, а не ми родитељи њих, наставници морају све да трпе а када дође до насртајна на њихов живот, имаће оружје јер ђаци су солидарни....!? За 10 до 20 година ће многи теоретичари либералног света и економије до лудила, изаћи пред лице правде и објаснити ко их је инструсао и за колико..!?

Vertical Limit

18.04.2019. 14:12

A sto je udario???Zanima me da cujem i dr str.Deca cesto provociraju profesore ne branim nikoga ali me zanima sta se desilo pa je profesor tako odreagovao...Da budes profesor,nastavnik ucitelj u danasnje vreme moras biti hladan skroz i da imas nerve poput stogodisnjeg stabla...

Monika_BG

18.04.2019. 14:20

Jesu li i psihijatra poveli, da pregleda devojcicu? Ne opravdavam nasilje, nikako,da se razumemo.

Miodrag

18.04.2019. 14:36

Pa kad sam ja išao u školu normalno je bilo da te nastavnik udari kada si nepristojan ili se ludački ponašaš. Međutim, onaj ko bi se usudio da udari nastavnika zapečatio bi svoju budućnost zauvek. Zato su tada vaspitavani odgovorni i cenjeni ljudi, danas odgajamo raspekmeženu i nesposobnu generaciju - jer takva odgovara našim neprijateljima.

Mila

18.04.2019. 16:52

A koji clan je prekrsila ucenica? I sta znaci " burnije reagovala"?Mogu misliti...Kakvu decu odgajamo uskoro ce casni profesori napustiti skole a ostace oni koji ce za platu davati ocene bez ikakve tezine, jad jad jad jad i cemer

Ljiljana Kostic

18.04.2019. 17:48

A, ko je zastitio profesora?! Samo mogu da zamislim sta desavalo pa je, jadan covek, doveden u situaciju, da tako odreaguje. I profesori su ljudi. Samo, njih niko ne stiti, dok su ucenici zasticeni kao beli medvedi. Bravo za sistem, ovo se i ocekivalo.

Bre

18.04.2019. 20:57

Ne lupaju se šamari zbog "burnijeg reagovanja" već zbog samoodbrane. Ne opravdavam šamare ali pretpostavljam da je to bio čin očajnog čoveka sateranog u ćošak idiotskim zakonima i bezobraznim ili još gorim ponašanjem učenica.

има ли пилота у авиону

18.04.2019. 21:46

Према важећим законима, родитељи и наставници имају онолико права - колико им деца дозволе.

Svetlana Mihaila M. POpovic Green

19.04.2019. 14:00

1) Ma, sta, bre, ako ih je osamario? Da su ih samarali malo vise bili bi bolji. Javna je tajna sta ova deca rade -- Razularena, besna, nevaspitana, prosta, provociraju sve i svakoga. Mogu da pojmim sta su radili coveku na casu i ko zna sta su mu govorile i kako su ga provocirale i izazivale. Ne zna se ko je gori decaci ili devojcice...Ma, sta pa ja lupam decaci i devojcice -- Muski i Zenski. Sve sam robijas do robijasa. Buduci mafijasi, razbojnici, sadiste, ubice i prostitutke..

Svetlana Mihaila M. Popovic Green

19.04.2019. 14:06

2) Do tog stupnja su ih doveli njihovi sopstveni veoma nadobni roditelji koji i sami nemaju trunke finog u sebi. Ko zna sta ta deca gledaju u kucama svojih roditelja, ko zna koliko su ih puta videli tokom snosaja...Ko zna??? Ko ih je jos doveo do toga da maltretiraju sve oko sebe? Ova drzava i maloumnici od predsednika, Ministara i ostale b@gre koja sedi u Skupstini i dozvoljava da onaj blazirani i drogirani Zeljko emituje one farmetine i emisije sa kuplerajima, dripcina sireci nemoral i razvrat

Svetlana Miahila M. Popovic Green

19.04.2019. 14:10

I zato glasajte ljudi za Profesora!Ko zna kroz kakav pakao je taj covek prolazio i kroz kakve provokacije i torture kad' je bio prinudjen da ih osamari. I tereba da ih osamari kad drzava nece da "samara" i kaznjava roditelje za ponasanje njihove dece i posto donosi nakaradne zakone koje stite maloletne perverznjake, siledzije i maloletne uspijuse i fufice. Srbiju su, bre, pretvorili u kuplera.Pogledajte nasta nam lici zemlja -- razvrat i nerad! Puuuuuu

Svetlana Mihaila M. Popovich Green

19.04.2019. 14:13

Profesor nije prekrsio nikakav zakon! profesor je profesor i tu je da ih nauci i da ga slusaju. Ako ovaj covek dobije otkaz onda je u ovoj zemlji otislo sve u tri lepe...Onda mi svi kolektivno moramo, MORAMO pod HITNO da se iselimo i pobegnemo od ovog sr@...nja!

Svetlana Miahila M. Popovic Green

19.04.2019. 14:16

Profesore svaka Vam cast! Ja Vam kao zena skidam kapu! Alala Vam vera! bagru treba samarati! Glavu gore Profesore nista pogresno niste uradili. Krivica nije na Vama. Znamo mi svi sta Vi profesori trpite po skolama.

Slobodan Pajovic

19.04.2019. 16:17

Svaka vam cast professorer,i drugi treba da se ugledaju na vas i bilo bi manje problema sa ucenicima!