NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

TOTENHEM I LIVERPUL U POLUFINALU LŠ: Sitiju četiri gola bilo malo za prolaz, redsi ubedljivi na gostovanju Portu

Novosti online

17. 04. 2019. u 20:30

Fudbaleri Ajaksa i Barselone večeras će saznati svoje protivnike u polufinalu Lige šampiona

ТОТЕНХЕМ И ЛИВЕРПУЛ У ПОЛУФИНАЛУ ЛШ: Ситију четири гола било мало за пролаз, редси убедљиви на гостовању Порту

Siti postiže treći gol Foto: AP

Rešene su sve dileme. Ajaks, Barselona, Totenhem i Liverpul - to su polufinalisti Lige šampiona za sezonu 2018/19.

Posle neverovatno uzbudljivih revanša četvrtfinala, odigranih večeras, saznali smo i polufinalne parove, pa će se za plasman u veliko finale boriti Ajaks i Totenhem, odnosno Barselona i Liverpul.

"Pevci" su posle 1:0 na svom terenu, večeras poraženi od Mančester sitija na "Etihadu" 4:3. Ipak, dva gola Sona i jedan rezerviste Ljorentea bili su dovoljni za prolaz.

Dva pogotka Sterlinga, po jedan Bernarda Silve i Aguera, silno su obradovali pristalice "građana", ali su svi njihovi snovi o polufinalu srušeni u 93. minutu, kada je VAR poništio gol Sterlinga zbog ofsajda.

Neizvesnost je izostala u Portu, gde je Liverpul lako potvrdio 2:0 iz meča na "Enfildu. Sem utešnog pogotka, domaćin nije uspeo da pomrsi konce izabranicima Jirgena Klopa koji su na kraju slavili 4:1, a golove su postigli Mane, Salah, Firmino i Van Dajk. Jedini pogodak za Porto u ovom dvomeču zabeležio je Militao.

SASTAVI TIMOVA

Evo sastava za meč Porta i Liverpula na stadionu "Dragao", gde će pravdu deliti Holanđanin Dani Makeli:

Liverpul (4-3-3): Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Kejta, Vajnaldum - Salah, Origi, Mane.

Porto (4-3-3): Kasiljas - Militao, Feipe, Pepe, Teljes - Otavio, Danilo, Erera - Korona, Marega, Brahimi.


A evo za koje su se sastave opredelili Pep Gvardiola i Maurisio Poketino:

Mančester Siti (4-3-3): Ederson - Voker, Kompani, Laport, Mendi - De Brujne, Gundogan, David Silva - Sterling, Ageuro, Bernardo Silva.

Totenhem (4-2-3-1): Loris - Tripije, Aldervajreld, Vertongen, Rouz - Sisoko, Vanjama - Eriksen, Ali, Moura - Ali.

Na "Etihadu" će glavni arbitar biti Dženejt Čakir iz Turske.

POČELI SU REVANŠ MEČEVI ČETVRTFINALA

Susret u Mančesteru počeo je minut ranije u odnosu na duel u Portu.

LUDILO U MANČESTERU - ČETIRI GOLA U ROKU OD SEDAM MINUTA

Neverovatan početak meča u Mančesteru! Goleada za samo sedam minuta igre! Taman kada je delovalo da "građani" nisu mogli bolje da otvore meč, stigao je ekspresan odgovor gostiju.

Siti je poveo fantastičnim golom Sterlinga u četvrtom minutu, ali je Son sa dva pogotka (u sedmom i desetom minutu) utišao "Etihad". Oba puta iskoristio je greške u odbrani rivala, tragičar je bio Laport.

A onda, kada je delovalo da start utakmice ne može biti luđi, usledio je novi šok - gol Bernarda Silve u 11. minutu.

Nikada u istoriji Lige šampiona nije brže postignuto četiri pogotka.



MIRNO U PORTU

U Portu još uvek traje početno odmeravanje snaga. Najbolja šansa u dosadašnjem toku meča desila se u prvom minutu, kada je Korona posle solo prodora šutirao sa ivice šesnaesterca. Ipak, nedovoljno precizno da ugrozi gol "redsa".

NASTAVAK GOLEADE NA "ETIHADU"

Siti ponovo vodi! Iako je teško poverovati, posle samo 21 minuta igre rezultat je 3:2. Strelac je ponovo Sterling, a asistent je, kao i kod prvog njegovog pogotka, De Brujne. Ovoga puta Belgijanac je "provukao" loptu kroz peterac, a Sterling je natrčao na suprotnoj stativi. 



LIVERPUL POVEO

Od 28. minuta Liverpul ima prednost u gostima. Salah je ubacio loptu u prazan prostor, Mane natrčao i olako zatresao mrežu domaćina. Iako je pogodak postignut u 26. minutu, priznat je dva minuta kasnije. Glavni arbitar Makeli dobio je savet iz VAR sobe da je bolje da pogleda snimak, zbog mogućnosti da je bilo ofsajda.

Holanđanin je pregledao snimak i utvrdio da nije bilo nedozvoljene pozicije. Gol je priznat.



SISOKO SE POVREDIO, PA DOBIO ŽUTI KARTON

Sisoko se u 41. minutu požalio da ne može da nastavi utakmicu. Poketino je spremio izmenu, a fudbaleru Totenhema je ukazana pomoć.

Ipak, kada je trebalo da ga zameni Ljorente, Sisoko je, uprkos naređenju glavnog arbitra gde mora da napusti teren, to uradio tamo gde je želeo. Kažnjen je žutim kartonom.

PORTO OPASNIJI

Dok Liverpul na gostovanju Portu ima vođstvo, statistika je na strani domaćina. Čak 15 šuteva uputili su fudbaleri Porta na gol Liverpula, od toga šest u okvir.

Sa druge strane, izabranici Jirgena Klopa su svega dva puta šutnuli na gol rivala, a jedan od njih, jedini koji je išao u okvir, završio je u mreži.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Završeno je prvo poluvreme na obe večerašnje četvrtfinalne utakmice Lige šampiona. Liverpul vodi protiv Porta u gostima rezultatom 1:0, dok Siti ima prednost protiv Totenhema na "Etihadu" 3:2.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Na "Etihadu" na poluvremenu nije bilo promena u sastavima. Jedinu izmenu do sada napravio je Poketino, primoran da zameni Sisoka zbog povrede u 41. minutu.

Na "Dragau" po jedna izmena nakon pauze. Soares je u ekipi Porta zamenio Otavija, dok je Firmino ušao u igru umesto Origija.

SITI U NALETU

Imali su "građani" šansu da uvećaju prednost u 50. minutu. Ljoris je odbranuo šut Sterlinga, ali se lopta odbila do Bernarda Silve koji je trebalo samo da je smesti u mrežu, ali je promašio.

Samo četiri minuta kasnije, nova prilika! Zaboravili su fudbaleri Totenhema De Brujnea koji je bio sam na ivici šesnaesterca. Dobio je loptu, raspalio po njoj, ali je Ljoris još jednom fantastično odreagovao.

"GRAĐANI" PREKO AGUERA DO POVOLjNOG REZULTATA

Od 1:2 do 4:2! Fudbaleri Mančester sitija sada imaju povoljan rezultat, koji ih vodi na megdan Ajaksu u polufinalu Lige šampiona.

Isplatila se "građanima" inicijativa u napadu, kao i kontre kojima su kažnjavali greške u odbrani Totenhema.

Ponovo je De Brujne odradio veći deo posla, a onda Agueru ostavio loptu "na tacni". Fantastičnim šutem Argentinac je ostavio u nemoći trojicu defanzivaca i savladao Ljorisa.



"REDSI" DUPLIRALI PREDNOST, ALI PORTO SMANjUJE ZAOSTATAK

Liverpul je duplirao vođstvo golom Salaha u 65. minutu. Egipćanin je dobio loptu u šesnaestercu, ostao sam ispred golmana i majstorski krunisao akciju pogotkom.

Ekspresno je stigao odgovor domaćina, koji sve vreme ima inicijativu u napadu. Posle kornera koji je izveo Teljes, Militao je bio dominantan u skoku i zatresao mrežu gostujućeg tima u 69. minutu.





LjORENTE STRELAC U MANČESTERU - 4:3

Neverovatan finiš i rasplet meča na "Etihadu"! Od 73. minuta Totenhem je korak bliži polufinalu Lige šampiona.

Ljorente je strelac, ali imao je mnogo sreće u ovoj situaciji. Tripije je ubacio loptu iz kornera, a lopta je Ljorentea pogodila u kuk i završila u golu.

Ipak, dugo se čekalo na potvrdu pogotka. Čakir je posle konsultacije sa VAR sobom dugo gledao snimak kraj terena, ali je na kraju pokazao na centar.




KRAJ SVAKE DILEME U PORTU

Iako je domaći tim u prvom poluvremenu konstantno pretio golu Liverpula i bio bolji rival, od primljenog pogotka sve je krenulo nizbrdo po Porto.

Firmino u 77. i Van Dajk u 84. pobrinuli su se za veliko vođstvo 4:1.





ZAVRŠEN MEČ - LIVERPUL JE U POLUFINALU

Kraj meča u Portu! Liverpul je slavio rezultatom 4:1 i plasirao se u polufinale Lige šampiona.

PONIŠTEN GOL SITIJA, VELIKA BORBA U MANČESTERU

Igrao se 93. minut kada je "planuo" ceo "Etihad". Sterling je postigao gol za 5:3, koji bi mogao da odvede tim Pepa Gvardiole u polufinale. Počelo je slavlje, ali je Čakir srušio snove "građanima".

Posle pregleda snimka, utvrđeno je da je prethodno Aguero bio u ofsajdu, jer se lopta od Bernarda Silve odbila do njega.



KRAJ: TOTENHEM ELIMINISAO MANČESTER SITI

Završen je meč na stadionu "Etihad". Uprkos porazu, Totenhem će zbog boljeg skora u gostima u polufinale na megdan Ajaksu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Civokrim Danen

18.04.2019. 07:08

sad tek vidim da je totenhem prosao,sinoc kad je sterlig dao gol ugasio sam televizor, bas mi je drago,sto kaze moj novosadjanin,dzaba vam novci,moji sinovci