Korisnici zadovoljni u Gerontološkom centru u Kruševcu

Za 32 godine, koliko postoji, kroz Gerontološki centar u Kruševcu prošle su na hiljade korisnika iz svih krajeva Srbije. Zbog uslovi smeštaja, zdravstvene nege i kvaliteta sadržaja, kapaciteti centra uvek popunjeni do poslednjeg mesta.

I u devotoj deceniji baka Vera se trudi da joj frizura bude besprekorna. Svake nedelje posećuje salon Gerontološkog centra u kojem se uređuju i dame i gospoda.

"Mi ne plaćamo ništa. Doteramo se i uvek nam je lepo. U domu nam je sve bolje i bolje", kaže Vera Stojanović.

Uz frizerski salon, renoviran su klubovi i stacionarni deo, tv sala oplemenjena je muralom, a hodnici zelenilom. Za 200 korisnika, od kojih je polovina zavisnih, zdravstvena nega je od posebnog značaja , a za vernike i nedavno uređen molitveni prostor.

"Svaki čovek prirodno je da želi da nađe svoj mir, u nekom trenutku možda da podeli i radost i tugu. I to je ono što nas je vuklo da odredimo jedan prostor da mogu da dodju , da se pomole Bogu i za zdravlje i za svoj neki mir", navodi Jelena Mijailović, direktorka Gerontološkog centra Kruševac.

Uz zajedničke proslave praznika i rodjendana, ekskurzije i izlete, korisnici se najviše raduju gostima.

"Kolo srpskih sestara punih 20 godina dolazi. Uvek dolaze rado, sa jednim posluženjem, dobijaju svi korisnici poklone. To je zapravo lutrija.Mi izvlačimo brojeve , oni se javljaju . To je jako lepo i oni se najviše raduju tome", navodi dr Darinka Virijević, potpredsednica "Kola srpskih sestara" u Kruševcu.

Novi susret sa korisnicima Gerontološkog centra članice Kola srpskih sestara uz neizostavne darove najavljuju već za Vaskršnje praznike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво