Vlada naredila radnicima da obustave štrajk: Aerodorom ostaje bez goriva

Portugalska vlada naložila je vozačima cisterni za gorivo da se odmah vrate na svoja radna mesta.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2019.

08:45

Vlada naredila radnicima da obustave štrajk: Aerodorom ostaje bez goriva
Foto:M. Kovaèeviæ

Kako se navodi, postoji opasnost da glavni aerodrom u zemlji ostane bez goriva neposredno pred prometan uskršnji turistički period.

Vozači cisterni za gorivo su, zahtevajući bolja prava radnika, stupili prekjuče u štrajk, ali su garantovali minimum procesa rada, prenosi agencija Rojters. Međutim, prema tvrdnjama vlade u Lisabonu, minimum procesa rada nije obezbeđen.

U portugalskom gradu Faro, jednom od najvećih turističkih čvorišta u zemlji, aerodrom je morao da pribegne korišćenju rezervi goriva koje obično koristi u hitnim slučajevima. Lisabonski aerodrom je, takođe, pogođen štrajkom.

"Na oba aerodroma, gde nije bilo snabdevanja gorivom, imamo dostigle kritične nivoe rezervi goriva", izjavio je novinarima portugalski ministar ekonomije Pedro Siza Vieira.

Vlada je u saopštenju navela i da je štrajk uticao na vatrogasne stanice, luke, kompanije za javni prevoz i benzinske pumpe.

Ministar je rekao i da bi moglo doći do otkazivanja letova u narednih nekoliko sati ako isporuke ne budu obnovljene.
Foto: M. Kovaèeviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: