Humanitarni tiket u podne: Ljubiša Stojanović tipuje za Opštu bolnicu u Surdulici

Vreme čitanja: 5min | uto. 16.04.19. | 12:00

Kopačka iz starih-dobrih Zvezdinih vremena čeka 1-1&2+ od Barse i Mančester Junajteda

Jednom bek, uvek bek! Fudbal je to, dragi naši, pa na jugu Srbije, još uvek pamte kako je to kada Ljubiša Stojanović, levi bek surduličkog radnika, kragujevačkog Radničkog i naravno Crvene zvezde s početka 80-tih, loptu uzme u svoje noge, pa centrira u 16 metara. Može on to i danas, pa s pravom verujemo da će uspešno rešiti naš kladilački zadatak na MOZZART kvoti 19,66.

Stariji dobro pamte Ljubišu Stojanovića, levog beka surduličkog Radnika, kragujevačkog Radničkog i Crvene zvezde sa početka 80-tih, na osnovu čije istorije verujemo da upravo on bez greške zna zna šta mu je činiti. A poverenje? Pa, kako ga ne bi imali kada je upravo on daleke 1982. godine zaigrao za Crvenu zvezdu u finalu Kupa maršala Tita protiv Dinama iz Zagreba. Na Maksimiru bilo je 2:2 Revanš utakmica odigrana je 23. maja 1982. pred 60.000 gledalaca na Marakani.  Zvezda je slavila sa 4:2, a strelci za crveno-bele su bili: Savić (2), Đorđić i Šestić. Beograđani su prethodno eliminisali Borac iz Banjaluke, Sarajevo, Olimpiju i Galeniku. Najbolji učinak su imali Vladimir Petrović Pižon i Dušan Savić, Zvezdine glavne zvezde početkom osamdesetih.

Izabrane vesti

U takvom timu igrao je Ljubiša Stojanović, a danas oblači MOZZART dres, ne bi li došao do potencijalnog dobitka od 196.600 dinara. Želja mu je da stignemo do 12 MILIONA, ukupnih donacija u akciji “Humanitarni tiket u podne”, koja je do ovoga momenta na preko 70 adresa prosledila ukupno 11.915.690,00 dinara.

Krećemo od utakmice BARSELONA – MANČESTER JUNAJTED. Prvi susret na Old Trafordu Barselona je dobila zahvaljujući auto-golu Engleza. Pred revanš Katalonci su odigrali meč bez golova sa Ueskom i odmarali praktično celokupnu prvu postavu. Mančester nije sebi mogao da priušti takav luksuz s obzirom da je i dalje u poteri za jednim od prva četiri mesta Premijer lige. U punom sastavu savladali su Vest Hem sa 2:1. Pred Crvenim Đavolima je težak zadatak. Barselona je na Kamp Nou poslednji put izgubila meč Lige šampiona 2013. od Bajerna, od tada dobili su 27 od 30 odigranih.

“Igram 1-1&2+”, reče naš današnji gost, stavljajući na probu kvotu 1,92.

Ostajemo u Ligi šampiona, na utakmici JUVENTUS – AJAKS. Kopljanici su na prvom meču izvojevali 1:1. To ostavlja otvorene karte pred susret u Torinu koji će po logici stvari početi navalentnim pristupom Ronalda i družine u težnji da Juventus što ranije postigne pogodak kako bi domaćin rezultatski kontrolisao tok meča. Ali neće to biti baš lako, jer da Juventus može i da kiksne, pokazao je SPAL u Seriji A, kada je u prošlom kolu savladao lidera sa2:1. Ajaks je u odličnoj seriji, a u poslednje vreme igra jako efikasne utakmice, naravno u Holandiji, ali ovu konstataciju naspram uloga i jačine Juventusa ne treba uzimati za kladilački zakon, naravno zbog važnosti okršaja za oba sastava.

“Ovde ću tipovati na golove, odnosno na GG”.

A sada, malo košarke, odnosno Evroliga, uz plej-of utakmicu CSKA – BASKONIJA. Armejci su u 30. kolu regularnog dela sezone već savladali Baskoniju sa 82:78, ali se dobro sećaju i decembarske klopke Španaca koja ih je koštala poraza od 76:73. Inače, Moskovljani su uz ovaj izuzetak generalno redovno jači od Baskonije, što evidentno važi i za ovu utakmicu, budući da su Španci u završnoj fazi glavnog dela evroligaškog takmičenja bili tek sedmi, igrajući sa čak tri poraza na pet utakmica u nizu.

“Biram H1 igru”

Ostajemo na evroligaškom parketu, na meču FENERBAHČE – ŽALGIRIS. Čisti, skoro pa bezgrešni momci Željka Obradovića malo kom praštaju na svom parketu. Jednostavno, lider ligaškog dela sezone ukupno je poražen pet puta, od čega u dva navrata kroz produžetke, dok Žalgiris po istom osnovu broji 15 negativih brojanja. Uz to, Fener je redovno bolji od Litvanaca, koji su poslednji put u januaru na utakmici ovoga para pobeđeni sa 78:61. Na kraju, valja znati i da je Fenerbahče neumoljiv na svom parketu, naravno u svim takmičenjima, pa bi eventualno slavlje Žalgirisa na prvoj plej-of utakmici bio poprilično izenađenje.

“Ponovo igtram H1”, zaključio je bivši fudbaler.

Za kraj, idemo do Premijer lige, na utakmicu BRAJTON – KARDIF. Utakmica koja bi mogla da odluči ko će od ovih timova spakovati kofere za Čempionšip. Na tabeli ih razdvaja pet bodova, odnosno tolika je prednost Brajtona koji je za razliku od Kardifa još uvek u sigurnoj zoni. Ubedljiv poraz od Bornmuta (5:0) za domaći tim bio je treći po redu, a od poslednjih šest mečeva dobili su samo jedan. Kardif je takođe poražen za vikend, a i njemu je to bio treći uzastopni meč koji je izgubio. Ranije u sezoni Kardif je savladao Brajton sa 2:1, međutim druga je priča kada igra na strani s obzirom da je jedan od timova sa najlošijim učinkom na gostovanjima. Od poslednjih deset duela ovih timova čak šest završeno je nerešeno, a samo na dva od jedanaest prethodnih viđeno je više od dva gola.

“Za kraj, mislim da ovde valje odigrati 0-2”.

To bi bilo sve u bet analizi posvećenom delu rubrike koja iz sve snage i u narednom periodu nastavlja da seje radost, odnosno dobročinstvo širom Srbije i Republike Srpske. Rezimea poslednjih dešavanja radi, setimo se i da smo se proteklog petka, naravno zbog “Humanitarnog tiketa” okupili na Gradskom stadionu u Čačku. Omladinska škola FK Borac dobila je novu sportsku opremu, posredstvom tipova ispisanih od strane Milana Pavkova, a Mina Mesarović novac za lečenje od kompanije MOZZART, ali i od umešnosti fudbalera Uroša Sekulića koji je svoj listić odigrao do perfekcije.

Naravno, ne stajemo ovde, trudimo se da idemo dalje, pa ovu priliku koristimo i da najavimo da nastavljamo i s akcijama “Novi dresovi  za nove šampione”, i “100 terena za jednu igru”. Poslednja spomenuta akcija obilazi bukvalno svaki kutak zemlje, o čemu svedoče brojna otvaranja vrhunski umivenih terena koji nose MOZZART logo.

Ljubišu Stojanovića smo zamolili da DONESE JOŠ JEDNU ODLUKU! Pogađate, odlučuje se kome će potencijalni dobitak otići od zasebnog tiketa koji važi na području Republike Srpske.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ljubiša Stojanović će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Zavodu za slepe i slabovide “Budućnost” iz Dervente. MOZZART kvota je dakle ista, i iznosi 19,66, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 19:00 7416 EL PF Cska - Baskonia h 1 (-8.5) 1,90
Uto 19:45 7417 EL PF Fenerbahce - Zalgiris h 1 (-8.5) 1,90
Uto 21:00 6412 Juventus - Ajax tgg gg 1,78
Uto 21:00 6411 Barcelona - Man.Utd. kmb 1-1&2+ (5.5) 1,97
Uto 20:45 2001 ENG 1 Brighton - Cardiff ug 0-2 1,62
Ukupna kvota20,51

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara