Film o Divljanu premijerno 10. maja

Zabava - Utorak 16.04.2019 - 11:42

Dokumentarni film “Nebeska tema” o legendarnom beogradskom rok muzičaru Vladi Divljanu (1958-2015), u režiji Mladena Matičevića, biće premijerno prikazan u Sava centru u Beogradu 10. maja, na dan rođenja “najvećeg džentlmena rokenrola i autora vanvremenskih pesama”.

Na rođendan “najvećeg džentlmena rokenrola Na rođendan “najvećeg džentlmena rokenrola" FOTO: Promo
U tom dugometražnom dokumentarcu sa elementima igranog filma učestvuju najznačajniji autori sa prostora bivše Jugoslavije, koji su specijalno za ovu priliku snimili i ujedno u filmu i izvode nove verzije Divljanovih pesama.
 
Film “Nebeska tema” sniman je na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Po formi i narativnoj strukturi sličan je odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan. Nastao je u produkciji kuće Starhill i kompanije United Media, a koproducenti su Cinnamon Film, Mir Media Group, Backstage iz Hrvatske, Tag Media i Digimedia. “Nebesku temu” su podržali Filmski centar Srbije i Centar za kulturu “Vlada Divljan”, a deo sredstava, neophodan za zaršetak snimanja, prikupljen je i preko onlajn platforme Indiegogo. Podrška za “Nebesku temu”, osim iz Srbije, stigla je i iz Hrvatske, SAD, Švajcarske, Nemačke, Rusije, Ujedinjenjih Arapskih Emirata, Danske, Kanade, Holandije, Velike Britanije i još tridesetak zemalja.
 
Ulaznice za premijeru “Nebeske teme”, po ceni od 600 dinara, mogu se već nabaviti na blagajni Sava centra i preko servisa Ticket Vision i sajta tickets.rs, kao i na prodajnim mestima širom Beograda i Srbije.
 

Balkanrock, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: