Ponudili trocifrene milione za obnovu Notr Dama

Francuski milijarder Fransoa Anri Pino, muž glumice Salme Hajek, obećao je 100 miliona evra za pomoć Notr Damu, koji je zahvatio stravičan požar.

Život

Izvor: B92, mirror.co.uk

Utorak, 16.04.2019.

08:16

Ponudili trocifrene milione za obnovu Notr Dama
Foto: Gettyimages

Porodica Pino, uključujući i Salminog supruga, navodno je obećala 100 miliona evra kako bi se tom zdanju vratila stara slava.

Ponuda milijardera koji je suvlasnik Gučija i Iv Sen Lorana usledila je samo nekoliko sati nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron pokrenuo međunarodno prikupljanje sredstava i obećao da će katedrala biti obnovljena.

"Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona evra i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama", saopštio je Pino.

Pino je čelni čovek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Guči i Sen Loran i predsednik kompanije koja poseduje poznatu aukcijsku kuću Kristis.
Foto: Gettyimages
Jedan od najbogatijih Francuza u braku je sa holivudskom glumicom Salmom Hajek od 2007. i imaju ćerku Valentinu.

Selma Hajak je na svom nalogu na Instagramu navela da je kao i mnogi drugi duboko šokirana i tužna što može da vidi kao se lepota Notr Dama pretvara u dim.

"Volim te, Pariz", poručila je Salma Hajek.

Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjovekovnoj Bogorodičinoj katedrali u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: