Kraljevo tuguje za omiljenim profesorom

G. ĆIROVIĆ

15. 04. 2019. u 10:02

U gradu na Ibru šok posle pogibije Ilije Markovića u udesu. Lekari se bore za život ćerke i žene, Ivane i Gordane

Краљево тугује за омиљеним професором

Ilija je izdahnuo na mestu nesreće / Foto G. Šljivić i privatna arhiva

POSLE stravičnog udesa koji se u subotu ujutro dogodio na Ibarskoj magistrali u kraljevačkom naselju Grdica u kojem je poginuo Ilija Marković (53) iz ovog grada, a četiri osobe teško povređene, Kraljevčani su u šoku. U gradu na Ibru iskreno žale za svojim tragično nastradalim sugrađaninom, profesorom stručnih predmeta u ovdašnjoj Mašinsko-tehničkoj školi "14. oktobar".

U udesu su teške povrede zadobile njegova ćerka Ivana (21) i supruga Gordana (49) koje su zbrinute na Odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice "Studenica" i, kako saznajemo u ovoj medicinskoj ustanovi, njihovo stanje je do zaključenja ovog broja bilo klinički stabilno. Lekari, međutim, ukazuju na to da su obe životno ugrožene. Gordanina sestra bliznakinja Svetlana L. (49) je zbog teške povrede oka i frakture lica hitno prevezena u beogradski Urgentni centar, dok će i njen suprug Dragan L. (53) sa prelomom rebara i kontuzijom pluća najverovatnije biti prebačen na dalje lečenje u Beograd.

Prema nezvaničnim informacijama, ova porodica je u subotu jednim automobilom krenula za Beograd. Na samom izlasku iz Kraljeva, Ilija je upravljajući "hjundaijem" pokušao da pretekne traktor sa prikolicom i pod još nerazjašnjenim okolnostima direktno se sudario sa kamionom koji je dolazio iz suprotnog pravca. Od zadobijenih povreda Ilija je na mestu preminuo.

- Tragedija, šta drugo da vam kažem. Kao diplomirani inženjer mašinstva, Ilija je predavao stručne predmete. Bio je omiljen i među đacima i među kolegama. Svi učenici su ga mnogo voleli. U šoku i neverici je ceo kolektiv - kaže jedan od Ilijinih kolega iz MTŠ "14. oktobar". - Nadam se da će se njegova kćerka Ivana i supruga Gordana, sa kojom još ima dvadesettrogodišnju kćerku i četrnaestogodišnjeg sina, uspešno i brzo oporaviti.

Kamere zabeležile trenutak tragedije / Foto printskrin


OBDUKCIJA

KAKO nezvanično saznajemo, obdukcija Ilijinog tela biće završena u narednih nekoliko dana. Nakon toga će biti poznati mesto i vreme sahrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)