Repešu više niko ne treba da ''vuče za jezik'': ''Ovo je linč, psihijatrija najtežeg reda...''

Autor: Pavle Knežević
nedelja 14.04.2019.
21:33
Izvor: Sportske.net

Posle prve utakmice se uzdržao u komentarima kada je u pitanju atmosfera u ''Pioniru'', večeras je otvorio dušu pred novinarima.

ABA liga/Buducnost VOLI
ABA liga/Buducnost VOLI

Povezane vesti

Jasmin Repeša je pre dva dana, na pitanje novinarima o atmosferi u ''Pioniru'' uzvratio molbom da ga ne vuku za jezik, ali večeras mu nije trebalo ni postavljati mnogo pitanja na tu temu.

Sve je rekao šta mu je na duši posle dva vezana gostovanja pred Zvezdinim navijačima i dva ubedljiva poraza njegovog tima u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

''Što se tiče utisaka, ja bih pre toga čestitao stručnom štabu i igračima Crvene zvezde i na više nego zasluženoj pobedi. Što se tiče utisaka, nažalost, utisci na mene su sasvim nešto drugo nego košarkaški.

U 57 godina prošao sam sve i teške terene i zahtevne utakmice i sa reprezentacijom i fajnal forovima i prvenstvima, ali žao mi je što moram da kažem da nikad nisam doživeo ni video ovakav linč.

Žao mi je što je to tako.

Pre svega radi košarke i svih nas i vas, mislim da ovo nema veze sa sportom.

Od dolaska ovde do samog završetka da moram baciti odelo zato što je puno hrkotine, to je nešto što verovatno ni u Srbiji niko ne opravdava. Igrao sam i u Bolonji derbije, mnogo , ali sve to ima granicu dokle se ide. Strašno mi je žao i krivo. Da me pogrešno ne razumete, ja imam veliki broj Srba prijatelja i dragi su mi da vam ne mogu objasniti.

Ne dam ih za sve na svetu i sačuvao sam kad su bili teški trenuci i ostali smo zajedno. Ali, ovo najblaže rečeno psihijatrija najtežeg reda. Zašto je to tako, ko je tome kumovao...

Ne vidim smisao da se igra dalje, jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, arena i strašno mi je žao'', objašnjava Repeša.

Usledilo je dodatno pitanje novinara: ''Je l' ovo stvarno najgore što ste doživeli? Pogotovo ako se setimo svih onih utakmica posle rata?''

''Neću dalje, jer mislim da bih onda doticao neke stvari koje kao čovek i trener ne bih rekao, ali osetio sam potrebu da to kažem. Trebalo je da donesem sako da vidite na šta to liči.

Eto, ničim izazvan, ne znam ko je bilo kakvim gestom ili reakcijom napravio nešto za bilo takav linč. Još jednom, ne umanjujem pobedu Zvezde i 2:0 i njihov odnos koji su imali. Apsolutno, ovo se ne može nazvati atmosferom, to je linč.

Ne kažem da nije bilo takvih stvari, ali ako treba da ih bude u sledećih 20 ili 40, neka ide vama na dušu.

Najteže je onome ko je izgubio najtežeg i bilo je i svega i svačega i bombardovanja i sve skupa, ali danas, 2019. ovakav jedan odnos, oprosti mi, ali ja to ne prihvatam, bez obzira o kome se radi'', nastavio je hrvatski stručnjak.

Šta nije bilo u redu večeras u igri ekipe Budućnosti?

''Ne mogu ja posle ovakvog poraza davati bilo kakve komentare na igru, mislim da je besmisleno. Od dolaska, od guranja, od tunela, od svega. Verovatno je bio strah, ne bih uopšte ulazio u ovde jer posle -40 pričati o analizi utakmice, stvarno nema smisla'', konstatovao je Repeša.

Njegovom timu sada trebaju sve tri pobede u preostala tri meča, protiv ekipe od koje je Budućnost ove sezone pet puta izgubila.

''Ja uvek verujem. Nije jedini put da sam preokrenuo i sa šestog mesta u Italiji...ali što se tiče sportskog dela, apsolutno verujem. Međutim, molim vas, razumite me kao čoveka i kao trenera, ja ne znam kako sačekati Zvezdu kao trener i kao čovek kad moram da zgužvam i bacim u koš odelo.

Zaštitiću svakoga, kao što sam zaštitio svakoga. Ne mogu da razumem i neću da razumem takve stvari'', naglasio je Repeša.

Novinari su ga potom podsetili i na tenzije koje su postojale i u Podgorici u prošlogodišnjem finalu.

''Znam da je bilo tenzija, ali nisam ulazio u to. Kao što sam sa Ilićem popio kafu pre utakmice i sa drugom iz Čapljine pojeo ručak. Ako sad počnem da pričam, pogrešno ćete me shvatiti. Najveći moj rezultat u životu nije ni sportski, ni ekonomski, najveći je da sam sve njih zadržao i to smatram svojim najvećim gubitkom u životu.

Ko je ovde kriv? Ustaše, Šiptari, Amerikanci, Slovenci, Francuzi...ne znam ko je više kriv? To je jedna kolektivna histerija. Gledate ljude u oči kako pene i galame, pljuju ljude. Samo me strah da ne otvaramo diskusiju da me pogrešno ne shvatite'', naglašava on.

Da li je mogla Budućnost da se ozbiljnije suprotstavi Zvezdi da je bilo normalnije?

''Ne bih posle minus 40 radio analizu, mislim da je Zvezda bila bolja i čestitke im za to'', zaključio je Repeša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Monday, 15.04.2019
13:28

Pretpostavljam da je bilo užasnog ponašanja publike. Dovoljno da je jedan "navijač" pljunuo bilo koga, pa je to neoprostivo. Dakle sa te strane - sramota! Partizanovi navijači ne treba da dele lekcije nikome, jer ako se dobro sećam Tomićeve izjave posle 2. utakmice, i za njegov ispljuvani sako su se čudili na hemijskom čišćenju, gde je to bio kada je sako u takvom stanju. Takođe gospodin Repeša kojem su puna usta gospodskih manira je pre neku godinu kao trener Armanija u italijanskom plejofu saplitao protivničkog košarkaša kod aut linije. Toliko o njemu kao gospodinu. A za juče bolje da se zapita kakav je trener kada njegov toliko skuplji tim izgubi sa 38 razlike, nego što priča o linču i slično.

avatar
Old_school
Monday, 15.04.2019
06:27

Boli tebe Repesa, a boli i grobare. Odose dva drzavna projekta niz vodu. Valja gazdama objasniti zasto. Pa kad ne umes, a tesko priznati neznanje, onda prebaci na atmosferu. Inace bi bilo egal, garant.

avatar
Žan-Žak Ruso
Monday, 15.04.2019
01:08

Alibi za ovo silovanje. Priča koještarije, samo da bi skrenuo pažnju sa sramotnog spremanja svog tima za ove mečeve. Luzer obični!

avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 15.04.2019
01:01

Sigurno da ima psovki ali pravi profesionalac to ne bi smeo ni da cuje. Toga ima svuda, prosle godine su cak nasrnuli na Zvezdine igrace i hotelu a sta je bilo u hali Moraca o tome da ne govorimo. E sad za to pljuvanje ja nisam bas siguran. Obicno sam blizu protivnicke klupe, jel znate vi koliko treba da se pljune pa da se pogodi neko na parketu? Ja ne znam nikoga ko moze da pljune 6-7 metara ali ajde neka mu bude...

avatar
Doki Daki
Sunday, 14.04.2019
22:49

Nisi ti doživeo drmanje koševa i svinjsku glavu na terenu! A o kradji pehara da ne govorim!

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 15.04.2019
00:11

Nije ni trojku iz auta,razvlačenje sudija po parketu,gepekovanje,prebijanje u svlačionici,davljenje igrača....

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Monday, 15.04.2019
02:14

Ni gepekovanje sudija,stipanje sudija,psovanje majke sudijama,i sve to tim istim sudijama koji guraju tvoj tim.

avatar
x90x
Sunday, 14.04.2019
22:28

Jasmin Repesa je nula od trenera. Uzasan je. Ekspert za neuspeh. Gde god da je radio nista nije uradio. Sa onakvim Armanijem je bio poslednji u Evroligi, i nije mogao da uzme titulu u Italijanskog ligi. A da ne pricamo o Radonjicevim kosarkaskim predavanjima. Jedna od vecih kosarkaskih neznalica. Taj dan kad je dosao se znalo ko uzima ABA ligu. Buducnost da bude srecna sto je sa njim usla u play-off!
Bolje bi mu bilo da komentarise to sto je izgubio 30 i 50 razlike sa ubedljivo najskupljom ekipom u ligi! Ka-ta-stro-fa.
Na kraju krajeva, atmosfera u Podgorici je bas pitoma inace. Zna se u celoj Evropi kakvu atmosferu prave navijaci CZ i Partizana.

avatar
neme
Monday, 15.04.2019
00:34

Jedan tezak DEMAGOG.menadzerski trener kad ga dovedes misko preko njega ti utrapi sedam igraca bez ugovora.U Armaniju napravio pomor .Lakse igrati sa timom bez trenera nego s Partizanom koji ima trenera al nema igrace.

avatar
Čerek B.
Sunday, 14.04.2019
22:14

Mislim da niko normalan ne podržava pljuvanje ili nešto još gore, ali ako se malo vratimo unazad, "pesma" ubi srbina je bila na vrhu ljestvice repertoara navijača Sutjeske još odavno. Repeša priča o linču, pa šta je u Podgorici, dramsko pozorište??? Gospodine Repeša, vi ste u Podgoricu dovedeni da napravite dobar rezultat, sportski rezultat, ne da držite predavanja iz etike navijanja. Radite to, pravite rezultate, ako možete i znate

avatar
Amar Zornic
Sunday, 14.04.2019
22:12

Sramotne scene.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 14.04.2019
22:05

О ''колективној хистерији'' питај Србе у Хрватској, то ће можда бити најбоље. А и Србе у Црној Гори, али о свему томе нико неће, нити сме да говори и сви се правимо луди, као да се не догађа...И у праву си, боље је да не отвараш дискусију, не би ти се свидело куда би то одвело...Све ово си, исфрустриран дебаклом, подигао на превисоку лествицу, а и могао би да питаш своје тренутне послодавце, ако хоће да буду искрени, да ли су и они мало кумовали овом ''непријатељству'' са трибина...Јесу, сигуран буди, јер су прошле године сами створили, како ти кажеш, атмосферу линча, правећи од спортског догађаја питање живота и смрти, а атмосфера у Подгорици је била неупоредиво више ''хистерична'' него данас и овде...Што се твог сакоа тиче, можемо да организујемо прикупљање средстава да ти се купи нови, а ти се окани великих прича и претешких речи, јер сви знамо да је твој највећи проблем како да својим газдама објасниш овај бродолом са баснословно плаћеним играчима...

avatar
djapetooo
Sunday, 14.04.2019
21:56

Prejaka izjava, mada je umnogome u pravu. Ko pravi taki atmosferu, svakom pametnom je jasno.
Ipak se ovakve izjave ne daju posle poraza, debakla, makar bile i u afektu. Ponavljam, razumem ga kao coveka jer ume sve cesto da liči na izivljavanje, a najmanje na džentlmensko navijanje za svoj voljeni klub :(

avatar
barbaroga
Sunday, 14.04.2019
21:54

Nazalost, u pravu je. Prilikom prenosa prve utakmice mogle su se cuti psovke najteze vrste. Iskreno, ja nemam uopste zelju vise da idem na utakmice zbog ovakvih stvari. Pa dovoljno je prisetiti se samo onog momenta kad su vredjali Teodosica u Areni. To je da se normalnom coveku prevrne zeludac.

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 15.04.2019
00:15

U pravu si,ja ne gledam utakmice još od kada su grobari vređali Đorđevića....

avatar
Boranin
Sunday, 14.04.2019
21:48

Za svojih 57 godina doživeo si 57 razlike u prve dve tekme finalne serije?!Jedinstven si po tome,haha,dalje nebi govorio!

avatar
Nadimak
Sunday, 14.04.2019
22:38

Najpametniji deo poruke ti je: "dalje ne bi govorio!".

avatar
Old_school
Monday, 15.04.2019
06:25

Tvoja nema najpametniji deo...