Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.04.2019.
21:10
Ž. Marković - Vesti A

Sanjaju Novakove snove

Na periferiji St. Galena radi Akademija tenisa Falkenštajg u kojoj je jedan od glavnih trenera Kragujevčanin Stefan Bokor.

Ž. Marković
U klubu je i 50-ak naših dečaka i devojčica

Trenutno je na akademiji oko 200 polaznika među kojima je i 50-ak naših dečaka i devojčica sa prostora bivše Jugoslavije.

- Krenuo sam sa pet godina da igram tenis ovde u klubu Falkenštajg, međutim sa 10 godina sam napustio Švajcarsku i otišao u Srbiju. Tamo me trenirao tadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije Dejan Petrović. Kada sam se vratio u Švajcarsku sa 17 godina krenuo sam profesionalno da se bavim tenisom. Na moju žalost povredio sam se, pokidao Ahilovu tetivu i napustio profesionalni tenis. Ali mene je i dalje vukao reket i budio žar u meni. Prvo sam počeo da sparingujem nekim igračima, a sada evo već devet godina se bavim trenerskim poslom. Mnogo je lepo videti kako naša deca igraju lep tenis i normalno svima je Đoković kao uzor - priča nam Stefan Bokor, koji je rodom iz Kragujevca.
On navodi da je u klubu trenutno 33 aktivnih turnir igrača, a kao posebno talentovane izdvaja Aleksandra Šutića iz Paraćina, Gabrijela Gudalovića iz Srpca, Damjana Valjarevića, Natašu Šutić, Taru Novaković iz Zaječara i Nataliju Mišković.
- Bila sam i sedam dana kod Nadala u Akademiji tenisa Manakor na Majorci i to je veliko iskustvo - potrčala je da nam se pohvali Nataša Šutić, rodom iz Paraćina.
Dodaje da je bila na treninzima i u Italiji.
- Obožavam tenis, a idoli su mi Đoković, Vilijamsova i Ana Ivanović - kaže Nataša.
Tenis obožava i njen brat Aleksandar.
- Nataša je starija, a ja je pratim i idem njenim stopama. Od poznatih tenisera normalno najveći idol mi je Novak Đoković, pa onda Nadal, Monfis i Dimitrov - dodaje Aleksandar.

Uči i jezike

- Tenis sam počela da igram pre dve godine, volim mnogo da igram i ujedno učim i engleski i francuski jezik, kako kasnije ne bih imala problema u komunikaciji sa stranim saigračima. Inače, idoli su mi je Đole i Nadal, kao i Ana Ivanović - ističe talentovana Tara Novaković.

Pripreme u Kragujevcu

Ove godine 44 tenisera akademije Falkenštajg krenuće na pripreme u Kragujevac u Akademiju tenisa Dejana Petrovića. Tamo će imati i kondicione treninge i testove sa Zdravkom Novkovićem, bivšim trenerom Ane Ivanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online