Ponedeljak, 14.10.2002.

16:46

Šider: Motivisati birače

Izvor: SENSE

Default images
Generalni sekretar Saveta Evrope Valter Švimer izrazio je zabrinutost zbog malog odziva birača na izborima za predsednika Srbije, smatrajući ga "jasnom indikacijom razočaranja birača zbog stalnih borbi i svadja političkih partija u zemlji". Ukazujući da pozivanje birača da ne izađu na izbore, zarad sticanja krakoročnih prednosti, "nije znak političke zrelosti", Švimer je istakao da je značajno "sačuvati polet reformi i brze tranzicije ka zaista demokratskom društvu". Zbog toga je ključno da političari budu svesni svoje odgovornosti" i da "motivišu birače da učestvuju aktivno u društvu", koristeći svoja prava i dužnosti. "Za žaaljenje je što drugi krug izbora nije doneo promene na mestu predsednika Srbije i na taj način zatvorio izborni krug, počet u oktobru 2000.", kaže se u Šiderovom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: