Prave kamp u Skupštini?

V. M.

11. 04. 2019. u 12:09

Lideri SzS bez jedistvenog stava oko strategije za subotnji skup opozicije. Živković predlaže da demonstranti „kampuju“ ispred parlamenta do 9. maja, drugi su za to da se posle tog okupljanja nastave protesti kao i do sada

Праве камп у Скупштини?

DEO poslanika opozicionih stranaka mogao bi da u subotu, posle protesta opozicije u Beogradu, ostane u prostorijama Narodne skupštine i započne protest nalik onome koji je 2011. godine organizovao tadašnji lider SNS Tomislav Nikolić.

Ovo je, prema našim informacijama, jedna od opcija koje se razmatraju za 13. april, za kada je SzS zakazao skup ispred Skupštine. Konačan dogovor o načinu na koji će se protest usmeriti posle okupljanja u subotu još nije postignut. Razmatra se i predlog Zorana Živkovića (Nova) da demonstranti "kampuju" ispred Skupštine do 9. maja, dok ima i onih koji smatraju da bi posle subotnjeg okupljanja trebalo da se raziđu i nastave sa protestima i ad-hok okupljanjima kao i do sada.

Opciju sa "kampovanjem" deo opozicionara smatra lošijim izborom, kako zbog toga što je organizaciono zahtevna, tako i zbog činjenice da će se, nedelju dana kasnije, na istom mestu održati miting SNS, pa bi ostanak ispred zdanja parlamenta bio bezbednosno rizičan.

Lider Dveri i predsedavajući SzS Boško Obradović rekao je u sredu da će okupljanje u Beogradu biti "kruna" dosadašnjih protesta:

- To će biti miran, nenasilan skup, ali čvrsto ostajemo u našim zahtevima, kao što su fer izbori i slobodni mediji.

Dok se u taboru opozicije premišljaju koji metod da upotrebe, austrijska kompanija "Štrabag", koja izvodi radove na rekonstrukciji Trga republike u Beogradu, dostavila je zahtev Gradu za naknadu štete.

- Ona je nastala kada je grupa huligana predvođena Markom Bastaćem i Brankom Miljušem upala na gradilište i sprečavala radnike da rade. Iznos štete je 846.616,10 dinara. Nije pošteno da je plate građani Beograda. Podnećemo tužbu za naknadu štete protiv Bastaća, Miljuša i N.N. lica - napisao je na fejsbuk-profilu Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Inače, policija je u sredu zabranila skup u organizaciji direktora televizije Pink Željka Mitrovića, koji je onprijavio za subotu ispred Skupštine. Planirao je da kamionom prati demonstrante iz SzS i pušta muziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (40)

Marija

11.04.2019. 12:26

Nema u svetu razmazenije opozicije od nase i definitivno , nisu dorasli poslu kojim se bave.

Nikola

11.04.2019. 12:37

Treba biti oprezan,ko zna sta raspaloj opoziciji sve nece pasti na pamet,od njih se moze sve ocekivati..

Ljuba

11.04.2019. 12:39

Ne znam kako vi reagujete i šta kažete za opoziciju!?....ali, meni su postali mnogo dosadni. Kad vidim Boškovu sliku, ja se naježim.

Jelena Gavrilovic

11.04.2019. 12:47

Kakva "sloga" vlada medju propalom opozicijom. Ne mogu oko obicnih stvari da se dogovore,a hoce drzavu da vode

Joca

11.04.2019. 12:48

Ovo je smešno. Nije uredu izvrgavati skupštinu ruglu. Još to čine oni koji su plaćeni u toj istoj skupštini.

marija

11.04.2019. 13:04

Kada bi oni znali sta ustvari hoce mozda bi bilo dobro i za njih ali oni niti znaju niti mogu bilo sta.

Boban

11.04.2019. 15:13

Lako je njima da kampuju, uživaju, prave nerede i da primaju poslaničke plate. Ali siguran sam da će im narod stati na put.

bananana

11.04.2019. 15:43

Zaista se nasilničkom ponašanju u ovoj zemlji treba stati na kraj, takvo ponašanje treba da se oštro kazni jer narušavanjem mira građanima, propagiranjem nasilja se šalje jako loša slika u svet!

Vatro Marx

13.04.2019. 00:05

Gdje nema sloge pa nena ni buducnosti. Vi politicari puni ste obecanja i lazi a velikog ste neznanja, zato nás malo tko voli o Srbinu se lose govori.