Na mitingu u Novom Sadu govore Vučić i Brnabić 1Foto: Logo

Član Predsedništva SNS Igor Mirović pozvao je građane da dođu na skup u kampanji „Budućnost Srbije“, koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a biće organizovan u četvrtak, 11. aprila, od 18 sati na Trgu slobode u Novom Sadu.

Mirović je najavio da će na skupu govoriti Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Mirović je kazao da će to biti prilika da „pošaljemo jasnu poruku celokupnoj javnosti i pokažemo sve rezultate koji su postignuti. Jer, imamo šta da pokažemo. Da pošaljemo poruku da ne podržavamo politiku nasilja i agresije, da nismo rušitelji ove zemlje i da oni koji svakodnevno u gradovima Srbije promovišu nasilje i agresiju, da im to neće proći. To što rade je izraz njihove nemoći“, poručio je Mirović.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNS u Novom Sadu, na koju nije pozvan izveštač Danasa, Mirović je rekao da je uveren da će skup u Novom Sadu biti „jedan od najvećih skupova koji je ikad održan u Vojvodini“.

„Da pokažemo da slobodno i jednoglasno podržavamo rad i energiju predsednika Aleksandra Vučića, rezultate koje su postigli svi gradovi i opštine u Srbiji i Vojvodini. Ne treba da se povlačimo pred nasilnicima. Biće to miran skup, potpuno posvećen svim ovim ciljevima. Očekujem da predsednik da neke i nove smernice za budućnost“, rekao je Mirović.

Na pitanje novinara na koje nasilje konkretno misli kada je reč o protestima u Novom Sadu, gde za prethodnih 12 protesta, kako je apostrofirano, nije bilo nijednog incidenta, Mirović je rekao da je „bilo sporadičnih slučajeva u Novom Sadu, da su kamenovane prostorije SNS posle jednog od protesta, te da je bilo verbalnog nasilja“.

„Istina je, nije bilo krupnijih incidenata kakvi su se mogli videti u drugim gradovima, poput upada u RTS, uništavanja tuđe imovine i slično, ali paralela je jasna, jer jedni te isti lideri vode proteste u svim gradovima u Srbiji. Velika je sreća što je jasno da takva njihova politika nema gotovo nikakvu podršku u Novom Sadu“, rekao je Mirović.

Grad Novi Sad organizator skupa

Grad Novi Sad je organizator stranačkog skupa koji će se održati u četvrtak, 11. aprila u centru grada. Prema saopštenju Policijske uprave u Novom Sadu na pitanje Danasa odgovoreno je da je „ Grad Novi Sad prijavio skup 11. aprila“.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNS u Novom Sadu, potpredsednik SNS Igor Mirović rekao da će biti „jedan od najvećih skupova koji je ikad održan u Vojvodini“, pošto će na njega organizovano autobusima doći simpatizeri SNS iz cele Vojvodine.

Vlast u Novom Sadu drži SNS u koaliciji sa SPS i LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari