Linkovi

Novo hapšenje zbog krijumčarenja migranata


Migranti na granici BiH, Crne Gore i Hrvatske, mart 2019. (Foto: RFE/RL)
Migranti na granici BiH, Crne Gore i Hrvatske, mart 2019. (Foto: RFE/RL)

Crnogorska policija saopštila je da je u Ulcinju uhapsila jednog državljanina Crne Gore zbog osnovane sumnje da je pokušao da prokrijumčari devet stranih državljana - migranata u zemlje Zapadne Evrope.

“Stanice granične policije Ulcinj su u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja i suzbijanja krijumčarenja ljudi, lišili slobode H. Đ. (56) iz Ulcinja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeni prelaz drževne granice i krijumčarenje ljudi”, saopštila je Uprava policije.

Policija navodi da su, postupajući na osnovu operativnih informacija, njeni službenici zaustavili i kontrolisali vozilo marke VW kojim je upravljao H.Đ, te da je tom prilikom u vozilu zatečeno devet stranih državljana - migranata.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je osumnjičeni imao namjeru da ovih devet lica, koji su prethodno ušla na našu iz Repuiblike Albanije, prokrijumčari preko državne granice ka zemljama Zapadne Evrope”, kažu u policiji.

Uhapšeni će, kako se navodi, biti priveden nadležnom tužiocu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

XS
SM
MD
LG