Bugattijev krosover neće biti novi Volkswagenov klon i imaće 1.000 KS

Sve je izvesniji prvi krosover iz redova proizvođača superautomobila Bugatti.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 07.04.2019.

11:30

Bugattijev krosover neće biti novi Volkswagenov klon i imaće 1.000 KS

Francuski član nemačkog giganta Volkswagen Grupe sprema krosover za koji tvrdi da neće biti baziran ni na jednom modelu iz VW porodice.

Čelnik kompanije Štefan Vinkelman je demantovao da će Bugattijev SUV biti mlađi brat modelima VW Touareg, Audi Q8, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga i Lamborghini Urus koji su svi bazirani na MLB Evo platformi.

Dok u Molshajmu čekaju "zeleno svetlo" iz Volfsburga za ovaj projekat, već planiraju da prvi povišeni Bugatti bude kombinacija sportskog automobila i krosovera.

To bi mogla da bude nema manja verzija Urusa, takozvani "coupe utility vehicle" (CUV) ali sa samo dvoje vrata.

Međutim, dok Lamborghinijev ponos razvija 641 KS iz 4,0-litarskog V8, Bugattijev krosover bi prema poslednjim navodima trebalo da poseduje čak 1.000!

To je čak 359 KS više od Urusa od koga se očekuje da bude i znatno lakši, što znači ispod 2.200 kg.

Ako sve prođe prema planovima, Bugatti bi svoj prvi "Super SUV" trebalo da počne da proizvodi 2023, a cilj je 800 jedinica godišnje.

Koliko je to ambiciozan plan pokazuje primer modela Chiron, koji se pravi u 500 primeraka godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: