Utorak, 17.09.2002.

20:42

Nema tragova novih sahranjivanja na orahovačkom groblju

Izvor: SRNA

Default images
Šef Biroa za ekshumaciju i identifikaciju Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Slaviša Dobričanin izjavio je da nema indicija da na pravoslavnom groblju u Orahovcu postoje bilo kakvi tragovi novih sahranjivanja. On je tako demantovao nedavnu izjavu orahovačkog paroha Srđana Milenkovića da na ovom pravoslavnom groblju ima više od 80 svežih humki. Dobričanin je, nakon obilaska groblja sa članovima ekspertskog tima, izjavio agenciji SRNA da u svakom slučaju treba provesti detaljnu istragu, što upravo radi specijalna jedinica UNMIK-a. "Nakon obilaska groblja moram da konstatujem da ne postoje tragovi koji ubedljivo govore u prilog tvrdnji tamošnjeg paroha, koji je prilikom razgovora koji smo danas imali skoro demantovao svoju izjavu rečima - ja sam ovde samo godinu dana", dodao je Dobričanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: