Petak, 13.09.2002.

08:59

Robertson: Saveznici žele prijem SRJ u Partnerstvo za mir

Izvor: Vecernje novosti

Default images

Generalni sekretar NATO Džordž Robertson izjavio je da svi saveznici žele da u dogledno vreme prime Jugoslaviju u Partnerstvo za mir, ali da postoje još neka pitanja o kojima će narednih dana razgovarati s jugoslovenskim ministrom spoljnih poslova Goranom Svilanovićem i predstavnicima Generalštaba Vojske Jugoslavije. Robertson je rekao i da Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu "ostaje u potpunosti važeća" i da ona "nije vezana za Partnerstvo za mir". On je rekao da je, iako Rezolucija 1244 navodi da će odredjen broj jugoslovenskih vojnika moći da se vrati na Kosovo, NATO procenio da je "prerano za primenu tog dela Rezolucije ako se uzmu u obzir bezbednosne brige i međuetničke tenzije na Kosovu". Robertson kaže da NATO "očekuje od SRJ da nastavi potpuno da saradjuje u svim pitanjima koja su vezana za Kosovo u interesu svih gradjana pokrajini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

14 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: