Najnovije vesti
Vesti Svet
SUMNJAJU DA SU IH HRVATI PRISLUŠKIVALI Slovenački predsednik najavio razgovor sa šefom obaveštajne službe

SUMNJAJU DA SU IH HRVATI PRISLUŠKIVALI Slovenački predsednik najavio razgovor sa šefom obaveštajne službe

Slovenački predsednik Borut Pahor najavio je da će razgovarati sa šefom obaveštajne službe koji je obavestio vladu da su hrvatski agenti navodno prisluškivali slovenačke zvaničnike u graničnoj arbitraži.

Borut Pahor, predsednik Slovenije Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Borut Pahor, predsednik Slovenije

- O tome s direktorom naše obaveštajne službe nisam imao prilike govoriti, a o onome što je juče rekao vladi razgovaraćemo iduće nedelje kako bih doznao o čemu se radi - izjavio je Pahor novinarima.

On je ponovio da će Hrvatska pre ili kasnije implementirati odluku arbitara, što želi i Slovenija, prenosi Hina.

- Ali se ujedno nadam da svi ovi zapleti neće poljuljati spremnost obeju strana da do označavanja granice i njenog poštovanja dođe na miran način - istakao je.

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je u četvrtak da je "zabrinut za odnose s Hrvatskom" pošto je saznao da je hrvatska obaveštajna služba snimala komunikaciju između slovenačke zvaničnice u ministarstvu spoljnih poslova Simone Drenik i tadašnjeg slovenačkog arbitra u arbitraži Jerneja Sekoleca.

- S jedne smo strane zadovoljni što naša SOVA dobro radi, ali može biti zabrinjavajuće ako je to način delovanja u Evropskoj uniji i ako je to odnos između država koje bi trebalo da budu prijateljske - dodao je Šarec.