05. april  2019. 19.21  | Izvor: RTV (Teodora Milinković)

Kreativni centar "Bo insajd" otvoren na Fruškoj gori

NOVI SAD -

Dvoje novosadskih pijanista, otvorili su vrata svoga doma na obroncima Fruške gore, sa željom da okupe umetnike različitih profila, koji bi u inspirativnom ambijentu imali priliku da stvaraju i promovišu svoja dela. Kreativni centar "Bo insajd" otvoren je sinoć, a čast da nastupi prvi, imao je gitarista, Igor Motl.

video icon

Prvim korakom preko praga kreativnog centra "Bo insajd" posetioci bivaju uvučeni u magični svet kuće, a svakim narednim sve dublje zalaze u vrtlog muzike, likovnosti, književnosti i fotografije, zaboravljajući na stegu koju nazivamo vreme. Prostor koji odiše rustičnim elementima, sačinjen od autentičnih starih predmeta, vizija je pijanista Slobodanke Stević i Nenada Stojačića.

boinssajd

U intimnoj atmosferi prostora, koji je sam po sebi umetničko delo, biće upriličeni brojni kulturno-kreativni sadržaji.

Otvaranje centra poklopilo se sa otvaranjem 13. Vojvodina gitar festa, koji će trajati do 8. aprila.

"Priče sa istočne strane" jezikom gitare ispričao je Igor Motl, parafrazirajući neke od najlepših narodnih pesama sa ovih prostora, kao što su Emina, Eleno kerko i Vranjanka.

Broj komentara: 2

bane   06. 04. 2019. | 12:43
Bravo opet vam se uvukla neka vama draga osoba iz vase prijateljske zemlje sa engleskim imenom !!!!Pored toliko lepih Srbskih imena Treba da vas je sram . da li ste tamo negde nesto nasli da se zove sa srbskim imenom !!!!?
Ranka  08. 04. 2019. | 14:36
@bane  Da li je bitno ime? Bitna je sustina, a to znaci da ova sjajna, mlada zena svojim idejama cini da je ovaj svet mnogo lepsi , jer zajedno sa njom ovaj prelepi ambijent , posetiocima, daje osecaj savrsenosti.
2
3