Srpske bajkerke u prvoj ženskoj moto-štafeti: Promovišu borbu protiv karcinoma

Srpske motoristkinje preuzele su žensku međunarodnu moto-štafetu, na graničnom prelazu Preševo, koja je krenula iz Velike Britanije. One na ovaj način apeluju na proizvođače da motore i opremu što bolje prilagode ženama. Srpske bajkerke dodatno promovišu i značaj preventinih pregleda u borbi protiv karcinoma.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 05.04.2019.

19:20

Srpske bajkerke u prvoj ženskoj moto-štafeti: Promovišu borbu protiv karcinoma
Foto: ArturVerkhovetskiy/depositphotos.com

Međunarodna ženska moto-štafeta organizovana je prvi put u istoriji motociklizma. Štafeta je krenula 27. februara iz Škotske i proći će kroz tridesetak zemalja, a predviđeno je da se završi u Londonu.

Oko ruke svake bajkerke je roze marama, simbol borbe protiv karcinoma. Naime, ove godine njihova koleginica Olivera Pavlović izgubila je bitku protiv opake bolesti.

U video-materijalu u nastavku pogledajte kako izgleda njihova akcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: