05. april  2019. 19.06  →  19.20 | Izvor: RTV (Ilijana Berber)

Unapređenje uslova rada na Tehnološkom fakultetu

NOVI SAD -

Unapređenje infrastrukture i uslova rada na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, jedan je od aktuelnih projekata koji finansira Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost. Danas se sa rezultatima upoznao i Pokrajinski sekretar Zoran Milošević, prilikom posete tom fakultetu.

video icon

U godini kada obeležava značajan jubilej - 60 godina od osnivanja, Tehnološki fakultet, kao jedna od najeminentnijih naučno-istraživačkih institucija u pokrajini, uvodi novine u funkcionisanju ustanove. Pored stalnog ulaganja u naučne projekte, na red su došli i infrastrukturni radovi, te je proteklih meseci na delu zgrade, stara i dotrajala stolarija, u potpunosti zamenjena modernim PVC prozorima.

tehnoloski, fakultet

"Mogu da kažem da je veliko zadovoljstvo doći i videti one koji stvaraju u nauci ali i brinu o infrastrukturi. Tu smo da pomognemo pre svega po pitanju energetske efikasnosti. Ali ono što je u godini jubileja vrlo važno da pokažemo, jeste da podržavamo naučno stvaralaštvo profesora ali i studenata", ističe Milošević.

"Mi smo tu imali određenih problema. Nismo mogli da utičemo na spoljne vremenske uslove, a i kada pričamo o energetskoj efikasnosti, i to je poseban segment, kolika će ušteda biti zimi kada je u pitanju grejanje i leti kada je reč o hlađenju. Urađena je kompletna zamena prozora na jednom spratu na kojem se nalaze laboratorije i kancelarije, što je izuzetno važno jer da bi svi aparati koji se koriste u naučno-istraživačke svrhe funkcionisali neophodno je obezbediti i odgovarajuće uslove za to", kaže Biljana Pajin, dekanica Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu.

Dekanica je istakla da je Pokrajinski sekretarijat pomogao procesu digitalizacije na Tehnološkom fakultetu, donirajući dva info portala, koji olakšavaju studentima protok informacija o ispitima, radu studentske službe i ostalim važnim temama. Što se daljeg napretka tiče, svi su saglasni da bi se trebalo fokusirati na primenu naučnih istraživanja u privredi, na čemu će se u budućnosti više raditi.