Najnovije vesti
Vesti Beograd
"Trka uz Beograđanku" u nedelju donosi i JEDNU NOVINU

"Trka uz Beograđanku" u nedelju donosi i JEDNU NOVINU

Tradicionalna "Trka uz Beograđanku" biće održana u nedelju 32. put, a pored atletičarki i atletičara iz domaćih klubova, rekreativaca i vatrogasaca, ove godine prvi put učestvovaće i žene vatrogasci.

Trka uz Beograđanku Foto: D.K. / RAS Srbija
Trka uz Beograđanku

Takmičari će startovati ispred Beograđanke, iz Masarikove ulice, i trčaće stepeništem Palate "Beograd" jedan po jedan, a meriće im se vreme. Učešće je besplatno, zainteresovani se mogu prijaviti kod sudija pre početka trka, a najuspešnije takmičare u svakoj konkurenciji biće nagrađeni sportskom opremom, najavljuju organizatori.

Start vatrogasaca predviđen je za 10 sati, muška trka startuje od 11 sati, ženska od 11.30, dok će veterani i veteranke startovati od podne.

Pre više od tri decenije, zahvaljujući tadašnjem "Studiju B", Beograd je dobio trku uz stepenište "Palate Beograd". Od pre devet godina, u posebnoj trci se takmiče i vatrogasci pod punom opremom, što je ovaj događaj učinilo još atraktivnijim. Prema najavama iz Sektora za vanredne situacije Beograda, na 9. Trci vatrogasaca će prvi put uz "Beograđanku" trčati i dame – za trku su se prijavile i četiri žene iz sastava Vatrogasne brigade.