Žene u crnom: Tihi protest povodom 27 godina od početka rata u Bosni

Aktivisti su protestom u tišini obeležili 27 godina od početka rata u Bosni i Hercegovini.

Aktivisti nevladine organizacije „Žene u crnom" organizivali su danas tihi protest pod nazivom „Pamtimo početak rata u Bih".

Žene u crnom
Lazara Marinković/BBC
Članovi grupe, obučeni u crno, okupili su se u centru Beograda i u tišini obeležili 27 godina od početka rata u Bosni i Hercegovini
Žene u crnom
Lazara Marinković/BBC
Protest je protekao mirno, uz po kojeg prolaznika i turistu, koji bi zastali i pročitali natpise na transparentima.
Žene u crnom
Lazara Marinković/BBC
„Žene u crnom" se okupljaju širom sveta.
Žene u crnom
Lazara Marinković/BBC
Beogradska nevladina organizacija osnovana je 9. oktobra 1991. godine, kada su žene obučene u crno prvi put izašle na ulice glavnog grada Srbije.
Žene u crnom
Lazara Marinković/BBC
I sada, 28 godina kasnije, još uvek su na ulicama.
Žene u crnom
Lazara Marinković/BBC
„Rat je počeo i to je bila naša odgovornost kao građanki Srbije da tražimo odgovornost za ratne zločine", izjavila je za BBC Staša Zajović.
Žene u crnom
Lazara Marinković/BBC
„Žene u crnom" godinama na ulicama Beograda održavaju proteste i performanse, bez obzira na kritike, pa čak i pretnje.
  • Paolo fcv

    06.04.2019 11:33
    ...
    Svaka čast, stidimo se zločinaca iz svojih redova...
  • Slobodan

    06.04.2019 10:24
    Greška
    Vidim da drže pogrešne transparente. Nisu četnici počeli rat nego ustaše napadom na srpsko selo Malovan na Kupresu u 4 sata ujutru 03 aprila 1992 god. Poklali su na desetine srba i nikada niko nije odgovarao. Mogle su malo da se edukuju. Pomislio sam da zale srpski narod na Kupresu.
  • Niko bitan

    05.04.2019 20:36
    /
    Pre neki dan je bila objava na Jutarnjem, kako je ratni zlocinac u Hrvatskoj drzao predavanje o Bogu i religiji. I kako su ga usred predavanja studenti prekinuli i vikali mu da je ratni zlocinac. Bese komentara koji su napadali reakciju studenata na Jutarnjem ali je dobrih 3/4 komentara podrzalo studente i osudilo predavanje doticnog u komentarima! A sta kod nas, kod nas kada Zene u crnom odrze protest 1 u godinu dana??? Srbi se povampire i odma vozdignu 'svoje heroje' (koljace) u nebesa, a na miran narod koji ima tihi protest svi udare drvlje i kamenje..... E pa za ovo nam nije ni trenutna, ni bivsa garnitura sa vlasti kriva!!!Svuda ima kukolja, ali ovde je po sredi da nam je drustvena svest jedna velika NULA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC