Vučić: Ako Kfor ne zaštiti Srbe na KiM, ima ko hoće

Prisustvo albanske vojske u severnom delu Kosovske Mitrovice, je "smišljeno i planirano" u cilju zastrašivanja kosovskih Srba i provociranja Srbije, kaže Vučić.

Izvor: B92

Petak, 05.04.2019.

13:19

Vučić: Ako Kfor ne zaštiti Srbe na KiM, ima ko hoće
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Predsednik Srbije je posle obilaska radova na projektu Beograd na vodi rekao da je sasvim logično da je prisustvo albanskih vojnika "unelo nemir među ljude" na severu Kosova i Metohije.

"To je nedvosmislena naznaka Kforu da vode računa o takvim stvarima. Vodite ih u Đakovicu ali nemojte da ih vodite u severnu Mitrovicu", kazao je predsednik Srbije i ponovio da ukoliko Kfor ne bude obavljao svoj posao u zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji, "ima ko hoće" to da uradi.

Komentarišući najave da će bivše državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt i Hilari Klinton posetiti Prištinu 12. juna, povodom godišnjice ulaska snaga Kfor na Kosovo, Vučić je kazao da je to očekivano jer su njih dve "stvarale nezavisno Kosovo".

"To je njihovo čedo, oni su stvarali nezavisno Kosovo, suprotno normama medjunarodnog javnog prava što danas vidi većina čovečanstva a postaraćemo se da i u Trampovoj administraciji vide ko je stvarao nezavisno Kosovo", rekao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: