Ima li droge i alkohola u krvi predsedničkih kandidata? FOTO

Petro Porošenko i Volodimir Zelenski, pred drugi krug predsedničkih izbora, dali su krv na analize kojima se utvrđuje prisustvo droge i alkohola.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.04.2019.

11:30

Ima li droge i alkohola u krvi predsedničkih kandidata? FOTO
Foto: EPA-EFE/MIKHAIL PALINCHAK

Aktuelni predsednik Ukrajine Petro Porošenko je dao krv na Olimpijskom stadionu u Kijevu, dok je komičar Volodimir Zelenski otišao u privatnu kliniku u ukrajinskoj prestonici, navodi TAS S.

Pre procedure, koja je uživo prenošena preko Jutjuba, Porošenko je potpisao dokumenta u kojima potvrđuje da dobrovoljno daje krv i da nema ništa protiv da rezultati testova budu dostupni javnosti.

"Sve je bilo veoma lako", rekao je posle davanja krvi Porošenko.
Foto: EPA-EFE/MIKHAIL PALINCHAK
Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
Obraćajući se novinarima, ukrajinski predsednik naglasio je da je zadovoljan činjenicom da je Zelenski prihvatio njegov poziv na debatu.

"Ovo nije šou program, ovo je prilika da dobijemo informacije i odgovore na pitanja o budućnosti zemlje u narednim godinama i decenijama", rekao je Porošenko.

Zelenski je rekao da očekuje da rezultati budu dostupni javnosti za tri dana.
Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
Foto: EPA-EFE/ZOYA SHU
U prvom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini, 31. marta, Zelenski je osvojio 30,24 odsto glasova, dok je Porošenko dobio 15, 6 odsto glasova.

Pošto nijedan kandidat nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova, njih dvojica nadmetaće se u drugom krugu izbora 21. aprila.
Foto: EPA-EFE/ZOYA SHU

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: