Svijet

Porošenko i Zelenski dali krv za analizu na alkohol i drogu

Porošenko i Zelenski dali krv za analizu na alkohol i drogu
Foto: Tanjug/AP | Porošenko i Zelenski dali krv za analizu na alkohol i drogu

KIJEV - Aktuelni predsjednik Ukrajine Petro Porošenko i komičar Volodimir Zelenski, koji će se takmičiti u drugom krugu predsjedničkih izbora, dali su krv na analize kojima se utvrđuje prisustvo droge i alkohola.

Porošenko je dao krv na Olimpijskom stadionu u Kijevu, dok je Zelenski otišao u privatnu kliniku u ukrajinskoj prijestonici, navodi TASS.

Prije procedure, koja je uživo prenošena preko Youtubea, Porošenko je potpisao dokumenta u kojima potvrđuje da dobrovoljno daje krv i da nema ništa protiv da rezultati testova budu dostupni javnosti.

"Sve je bilo veoma lako", rekao je poslije davanja krvi Porošenko.

Obraćajući se novinarima, ukrajinski predsjednik naglasio je da je zadovoljan činjenicom da je Zelenski prihvatio njegov poziv na debatu.

"Ovo nije šou program, ovo je prilika da dobijemo informacije i odgovore na pitanja o budućnosti zemlje u narednim godinama i decenijama", rekao je Porošenko.

Zelenski je rekao da očekuje da rezultati budu dostupni javnosti za tri dana.

U prvom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini, 31. marta, Zelenski je osvojio 30,24 odsto glasova, dok je Porošenko dobio 15, 6 odsto glasova.

Pošto nijedan kandidat nije uspio da osvoji više od 50 odsto glasova, njih dvojica nadmetaće se u drugom krugu izbora 21. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije