Nova vest
Fudbal

Petak, 05.04.2019.

10:50

Novi ugovor – Mesi do kraja karijere u Barseloni

FK Barselona planira da ponudi novi ugovor Lionelu Mesiju i ostavi ga na Nou Kampu do kraja karijere, najavio je predsednik kluba Đozep Marija Bertomeu.

Izvor: PT

Autor: PT

Novi ugovor – Mesi do kraja karijere u Barseloni
Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Argentinac je krajem 2017. godine, uz rekordnu platu od čak 50 miliona evra godišnje, potpisao ugovor sa Barselonom do 2021. godine, ali u katalonskom gigantu žele da se dodatno osiguraju.

"Hoćemo da ima jako dugu karijeru i da uživamo sa njim. Lionel je uspeo da sruši sve granice, svi mu se dive i aplaudiraju mu čak i rivalski navijači. Ideja je da mu ponudimo novi ugovor", rekao je Bertomeu za ESPN.

Petrostruki najbolji fudbaler sveta u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri igrao je samo za Barselonu, čiji je najbolji strelac u istoriji kluba.

"Mesi je i dalje mlad, svi vidimo koliko još može, a ima samo dve godine do kraja ugovora. Leo stalno napreduje i verujem da je dosta uspešnih godina ispred njega. U narednim mesecima sešćemo da se dogovorimo za ostane duže u Barseloni".

Bertomeu je uporedio Mesija sa legendarnim Brazilcem Peleom, koji je bio "zastava" Santosa.

"Mesi je promenio čitav smisao Barselone, uvek drži klub u vrhu i teži samo trofejima. On je čovek za jedan klub. Odnos sa Barselonom je više od terena, biće večan. Želimo da ostane u Barseloni i po završetku karijere", zaključio je prvi čovek Barselone.

Mesi je sa Barselonom osvojio sve što se moglo osvojiti, čak četiri trofeja Lige šampiona i devet Primere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve