Oživljava li balkanska ruta?

Više stotina migranata okupilo se ispred migrantskog kampa kod Soluna i planira da krenu na put preko granica balkanskih zemalja da bi zatražili azil u Evropi.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.04.2019.

21:47

Oživljava li balkanska ruta?
Foto: EPA-EFE SCHNEYDER MENDOZA

Zatim se, kako prenosi AP, oko 200 migranata sukobilo sa policijom kada su pokušali da probiju kordon.

Migranti su bacali kamenice na policiju koja je odgovorila suzavcem i šok granatama. Povredjenih ni uhapšenih nema.

Grčka policija je saopštila da se više od 500 ljudi, uključujući porodice sa malom decom, okupilo na jednom polju kukuruza kod migrantskog kampa Diavatana, desetak kilometara zapadno od Soluna. Na desetine migranta pristiže pešice, prenosi AP.

Migranti kažu da su se okupili na na anoniman poziv na društvenim mrežama da krenu prema granici Grčke i Severne Makedonije udaljenu 60 kilometara i da pokušaju da probiju granicu, oživljavajući migrantsku rutu koja je zatvorena 2016. godine.

Agencija UN za izbeglice upozorila je migrante da se ne odazivaju na pozive na društvenim mrežama, navodeći da su ilegalni prelasci granica "rizični i opasni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: