VIDEO: Predstavnici opozicije uručili zahteve gradonačelniku Beograda i otišli ispred REM-a

Nakon što su uručili zahteve gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću u čemu ih je danas ispred Gradske uprave sprečavala grupa zaposlenih žena, deo opozicije sa svojim pristalicama otišao je na gradilište kod Trga republike gde su skinuli zaštitne ograde.
Kako javlja reporter Insajdera, zaštitnu ogradu odlučili su da prebace ispred zgrade REM-a na Trgu Nikole Pašića. Lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je okupljenim novinarima da je gradilište sada ovde jer je "neophodna rekonstrukcija regulatornog tela za elektronske medije".
 
"REM je odavno propao, uništen i zreo je za rekonstrukciju. Ovo telo dozvoljava medijski mrak, cenzuru i nasilnički obračun sa svima koji drugačije misle", dodao je Obradović.
 
"Simbol toga je TV Pink koji emituje propagandu. Tako se do danas ne zna ko je autor spota protiv Olivera Ivanovića, ko ga je naručio, a ko platio. Samo zbog emitovanja ovog spota mržnje protiv jednog političog protivnika koji je kasnije ubijen REM je trebalo da zabrani informativni program TV PINK na 30 dana, a nakon toga da oduzme nacionalnu frekvenciju televiziji PINK. Ne mora da postoji nijedan drugi razlog, sav govor mržnje, sve sudske presude koje nisu pročitali, a imali su obavezu, sav rijaliti program i unižavanja kompletnog sistema vrednosti ovog naroda onim prostaklukom, kičom, šundom…", dodao je Obradović.
 
On je zato, kako je rekao, još jedan od njihovih zahteva, oduzimanje dozvole i krivično gonjenje vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića.
 
"Mi ćemo biti mirni, nenasilni, ali nećemo odustati dok ne oslobodimo Srbiju", zaključio je Obradović.
 
Ranije je predsednik Opštine Stari Grad i jedan od lidera SzS Marko Bastać izjavio za Insajder da su predali dva zahteva gradonačelniku - obustava svih štetnih projekata koji se trenutno rade u Beogradu i hitno razrešenje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.
 
"Pozivamo sve da idemo do Trga republike, gde se izvode nelegalni radovi, za koje niko nije pitan, za koje ne žele da se izjasne na referendumu. Da skinemo te ograde i odnesemo ih ispred REM-a", rekao je Bastać.
 
Bastać je u izjavi za TV N1 rekao da su oni došli da predaju dva zahteva gradonačelniku - da se obustave svi štetni projekti u gradu dok se o njima ne izjasne građani na referendumu, kao i da Radojičić hitno smeni "večitog gradonačelnika" Gorana Vesića.
 
"Pokušali smo da predamo naše zahteve u nadi da će ih 'Fikus 2.0' prihvatiti, ali su oni poslali žene na nas, da nas spreče da uđemo u zgradu", kazao je Bastać.
 
On je rekao i da oni svoj dolazak nisu najavili, ali da kao gradski odbornici "imaju puno pravo da u bilo kom trenutku dođu u skupštinu i razgovaraju s gradonačelnikom".
 
"Mi sad ovde stojimo, ne izazivamo nikakav haos, nismo pokušali da uđemo nasilno u zgradu, samo želimo da vidimo da li je 'Fikus 2.0' tu ili ga je kidnapovao 'večiti zamenik gradonačelnika'", kazao je Bastać.
 
Nikola Jovanović iz Narodne stranke kazao je da su došli ispred Skupštine Beaograda da vide " da li gradonačelnik postoji".
 
"Statut grada jasno kaže da gradonačelnik ima zamenika samo u slučaju njegove odsutnosti ili sprečenosti da radi. Ja sam lično hteo da vidim da li on postoji, da li ga ima, da li je trajno odsutan ili ucenjen...Dobio sam najpre informaciju da će Radojičić razgovarati s nama, ali sam u tom momentu video Vesića kako naređuje da zaposleni stanu na izlaz iz zgrade...on se sakrio iza pripadnica nežnijeg pola", kazao je Jovanović.
 
Predstavnici Saveza za Srbiju okupili su se danas, nešto posle 10 časova, ispred zgrade Gradske uprave Beograda, gde je nekoliko njih tražilo od obezbeđenja da uđu u zgradu, da bi razgovarali sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem. Na samom ulazu pojavilo se 15-tak žena, zaposlenih u Upravi, koje su ih sprečile da uđe u zgradu.
 
Jednoj ženi, zaposlenoj u gradskoj upravi, je pozlilo, a još jedna je odvezena kolima Hitne pomoći.
 
Predstavnici opozicije uzvikivali su "Vesiću, lopove" i "Barbara, javi se...", a kako su rekli, očekivali su da im se obrati gradonačelnik Beograda. Oni su optužili gradske vlasti da su namerno na ulaz u Skupštinu postavili samo žene. Okupljene žene iz gradske uprave uzvikivale su "Stop nasilju" i "Sram vas bilo".
 
Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović podržala je reakciju žena zaposlenih u Skupštini grada Beograda, koje su, kako je kazala, "živim zidom sprečile lidere Saveza za Srbiju (SzS) da nasilno upadnu u zgradu u kojoj se nalazi gradonačelnik Beograda".
 
"Nema boljeg odgovora na to da je neko preterao, kao što preteruju Boško Obradović i ostali lideri Saveza za Srbiju, od toga kada žene odluče da im kažu: 'E, sad je dosta!' Jer, ženama je dosta Obradovićevog nasilja, izazivanja nereda, sukoba, nevaspitanja, guranja, vređanja, urlanja... Žene iz Skupštine grada su pokazale da su zakon!", kazala je Mihajlović.
 
Ona je dodala je da bi i svi zaposleni muškarci u Skupštini grada trebalo da pokažu solidarnost i da podrže svoje koleginice.
 
  • PetarPP

    08.04.2019 02:03
    @dijasporac
    Kao što rekoh, pored sve naše istorije mnogo glup čovek naziva drugog fašistom.
    Vrlo važi i za tebe, ako ne razumeš.
  • dijasporac

    05.04.2019 20:43
    Pazi kad je juce Obradovic podneo tuzbu protiv Vucica zbog toga sto ga lazno optuzuje sto je fasista, a na komentarima na 021 "iznikao" PetarPP sa istom pricom. I onda kad kazu da samo SNS ima svoje botove, njihovi botovi to rade za lovu a ovi drugi botovi rade to iz uverenja, uverenja u nebesku Srbiju, sveslovensko pravoslavlje, majcicu Rusiju, porodicne vrednosti i svetsku zaveru protiv svega sto oni propagiraju. Koji botovi su opasniji, duse prodane ili fanatici?
  • Observer

    05.04.2019 06:44
    @Dijasporac
    Ni malo ne szmnjam u tvoje dobre nanere, ali..

    Da bi se “skinuo” odnarodjeni i bahati rezim, mora da se ujedine sve snage, to je polazna tacka, kao osnova.
    Zatim, oslobadjanje medija, sredjivanje birackih spiskova i tek na kraju, pripreme za prave i slobodne izbore, nakon kojih ce se videti stvarno stanje i podrska svakoj politickoj opciji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija