Vesti

0

SNS: Najava Jeremića o radikalizaciji protesta potvrđuje ko je najveći propovednik nasilja

Autor: SA

Izvor: Beta

SNS: Najava Jeremića o radikalizaciji protesta potvrđuje ko je najveći propovednik nasilja


"Nekа se ne nаdаju dа će im biti dozvoljeno dа terorišu sugrаđаne, dа blokirаju institucije i sаobrаćаjnice po Srbiji, ili dа kаmionimа gаze srpske policаjce, onаko kаko su to nedаvno želeli dа učine usred Beogrаdа. Poručujem im još jednom dа mаnjini, koliko god bučnа i аgresivnа onа bilа, neće biti dozvoljeno dа zlostаvljа pristojnu većinu", kazao je Đurić, a preneo SNS.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ukoliko do 13. aprila ne dođe do ispunjavanja zahteva protesta, odgovor učesnika tih skupova mora biti "radikalizacija".

"Tu ne mislim na izazivanje fizičkih incidenata, već na inteligentno osmišljene forme mirne građanske neposlušnosti", rekao je Jeremić za novi broj nedeljnika Vreme.

 

Gradski odbor SNS osuđuje upad u Skupštinu grada

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke (SNS) najoštrije je danas osudio "novu salvu nasilja" opozicionih lidera koji su ušli u zgradu u kojoj je sedište gradonačelknika Beograda Zorana Radojičića i tražili sastanak sa njim.

Iz SNS saopštavaju da su tada povređene dve starije žene, koje su u toj zgradi prisustvovale skupu Saveta za rodnu ravnopravnost.

"Građani su još jednom na delu imali prilike da vide fašiste, nasilnike i siledžijstvo, i zato pozivamo nadležne državne organe da reaguju što hitnije i da spreče svakodnevni teror Đilasa, Jeremića i Obradovića nad ženama", navode iz SNS.

Članovi odborničke grupe Saveza za Srbiju na čelu sa predsedkom odborničke grupe Nikolom Jovanovićem danas su podneli zahetv za sastanak sa Radojičećem i tražili ostavku zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Ispred zgrade pred njih su izašle žene članice Gradskog veće, kao i učesnice sastanka Saveta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR