SL - Zvezda nosi tri boda, Savić prvenac iz Bačke Palanke!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.04.2019.
18:52
Izvor: Sportske.net

Lepa fudbalska predstava u Bačkoj Palanci, mnogo uzbuđenja, golova i novi trijumf Crvene zvezde.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Upisala je Crvena zvezda novi prvenstveni trijumf i produžila niz nepobedivosti na današnjem gostovanju ekipi OFK Bačke.

Ekipa Vladana Milojevića savladala je OFK Bačku rezultatom 3:1 (2:1) u okviru 29. kola Super lige Srbije i tako stigla do 55 mečeva bez poraza.

OFK Bačka:
Zogović, Gojković, Jovanović, Žarković (od 90' Đurić), Bjeloš, Gavrić (od 72' Mićić), Ilić, Pantić, Radinović (od 85' Balabanović), Tomić, Radović;

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Babić, Rodić - Čaušić, Jovančić - Ben (od 71' Vukanović), Ivanić, Simić (od 69' Marin) - Pavkov (od 80' Boaći);

Utakmica na stadionu "Slavko Maletin Vava" obilovala je uzbuđenjima, šansama, golovima, ali i spornim sudijskim odlukama koje će se analizirati nakon što budu odigrani svi mečevi 29. kola Super lige.

Samo šest minuta bilo je potrebno gostima da stignu do vodećeg gola. Veljko Simić je uputio upotrebljiv centaršut u protivnički peterac, tamo su sami ostali El Fardu Ben i Milan Pavkov, a drugonavedeni je postigao gol. Pre pogotka Milana Pavkova šutirao je Ben, lopta je posle odbrane Zogovića možda zakačila reprezentativca Komora u ruku, a diskutabilno je i to da li je Pavkov potom bio u ofsajdu.

Arbitri su priznali gol, Crvena zvezda je stigla do vođstva, a opisana situacija bila je samo prva od nekoliko spornih koje su viđene na današnjem susretu.

Svega pet minuta posle vodećeg gola Crvene zvezde gosti dupliraju prednost. Kapiten na današnjem meču Vujadin Savić ostaje u petercu posle kornera, Gojković mu lošom reakcijom omogućava da se nađe u gol šansi, a ovaj konačno uspeva da postigne prvenac u dresu Crvene zvezde!

Činilo se da su fudbaleri OFK Bačke na konopcima nakon Savićevog gola, a ispostavilo se da su domaći već u 15. minutu preko Nikole Radovića smanjili zaostatak i vratili se u meč.

Do odlaska na odmor nije bilo golova, ali jeste mnogo uzbuđenja i to po pravilu pred golom domaćeg tima. Analiziraće se situacije iz 19. i 21. minuta kada su igrači Crvene zvezde tražili da sudija Čolović pokaže na belu tačku ali penal nisu dobili.

Sredinom prvog dela igre domaćinu su pretili Milan Rodić i Mirko Ivanić, ali su igrači OFK Bačke nekako uspevali da odbrane gol.

Nastavak meča doneo je nova uzbuđenja. Prve prilike Zvezda je imala nakon samo dva minuta igre u drugom poluvremenu. Bojan Zogović je u dva navrata uspevao da zaustavi udarce Ivanića i Savića, ali u 61. minutu nije mogao ništa.

Lopta je stigla na desni bok gde je Filip Stojković bio spreman i dijagonalom smestio loptu u malu mrežu Zogovićevog gola. Ispostaviće se kasnije da je taj detalj bio preloman za konačan ishod meča.

U poslednjih pola časa igre Crvena zvezda je uspela da iskontroliše situaciju na terenu i da rutinski privede posao kraju.

OFK Bačka je preko Bjeloša u 90. minutu imala dobru priliku, ali je lpta završila pored gola koji je danas branio Milan Borjan.

Ekipa Crvene zvezde u poslednjem kolu preliminarnog dela Super lige dočekuje Proleter, a na startu plej-ofa sigurno je čeka duel sa Radničkim iz Niša na "Marakani".



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 04.04.2019
06:50

55 utakmica bez poraza covece, kako mi dominiramo. Institucija!!!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 03.04.2019
19:59

Skandal ! Backi nije svirano 5 penala, fudbaleri Zvezde su bili u ofsajdu 32 puta a sudija to nije signalizirao, nije dosudio takodje 11 auta za Backu i fudbalerima Zvezde nije pokazano 6 crvenih kartona. Tako da, ja ovo racunam kao sluzbenu pobedu Backe od 3-0.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 03.04.2019
18:59

Idemo rekord da se obori

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 03.04.2019
18:57

1.gol: zvezdin igrač rukom dodaje saigraču u ofsajd poziciji koji iz ofsajda daje gol, sudija ga priznaje - cirkus. 2.gol: Jovančić ujanuo protivničkog igrača na korneru, u nastavku zvezda daje gol, sudija priznaje još jedan neregularan gol. 3.gol: Ben koji je u ofsajdu kreće na loptu pa staje, a Stojković daje gol u nastavku, i treći neregularan gol zvezde je priznat. zvezda nijedan regularan gol ni Bačkoj ne može da da, ne može ni Dinamo iz Vranja da pobedi bez sudija, ma ni TSC iz Bačke Topole. Pre trećeg neregularnog gola sudija dva puta zaustavlja opasne napade Bačke zbog ofsajda, jednom je Babić dodao napadaču Bačke, a drugi put izgleda da je bila linija, a ne ofsajd. Sudije to je zvezda.