AMERIČKI GENERAL: Vojnici SAD na KiM zbog spoljnih malignih pretnji

Tanjug

03. 04. 2019. u 18:31

Komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi Tod Danijel Volters rekao je pred Senatom SAD da su američki vojnici potrebni na Kosovu kako bi odgovorili na "spoljne maligne pretnje" i poručio da će američka komanda u Evropi podržati dalji razvoj kosovski

АМЕРИЧКИ ГЕНEРАЛ: Војници САД на КиМ због спољних малигних претњи

Foto Tanjug

Komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi Tod Danijel Volters rekao je pred Senatom SAD da su američki vojnici potrebni na Kosovu kako bi odgovorili na "spoljne maligne pretnje" i poručio da će američka komanda u Evropi podržati dalji razvoj kosovskih bezbednosnih snaga, piše prištinski Ekspres.

"Američko prisustvo je potrebno kako bi se ojačao otpor naših partnera na spoljne maligne pretnje", rekao je Volters, koji je general vazduhoplovnih snaga SAD i komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi i vazduhoplovnih snaga Afrike.

Govoreći o kosovskim bezbednosnim snagama, Volters je rekao da američka komanda u Ervopi podržava razvoj KBS-a, u skladu sa 10-ogodišnjim planom tranzicije i u punoj u saradnji sa SAD i zemljama saveznicama NATO.

"Ohrabrujemo KBS da održi svoj multientički i profesionalni karakter, koji odgovara svim građanima Kosova", poručio je Volters.

On je dodao da američki Stejt department podržava modernizaciju vojski u regionu time što ih snadbeva američkim oružjem.

"Ministarstvo odbrane podržava regionalne partnere kroz saradnju u bezbednosti i inicijative za izgradnju kapaciteta. Ključ tih inicijativa je eliminisanje zavisnosti vojski u regionu od sovjetskog nasleđa. Mi koristimo instumente saradnje u oblasti bezbednosti kako bismo modernizovali vojske u regionu uz oružje americkog porekla, koje je u skladu sa NATO standardima", rekao je Volters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

RAKONI

03.04.2019. 18:54

US SUCKS !! Okupatore napolje !! Gori su od Hitlera !! Odma da isele to heroinsko skladiste na Kosovu !!

Iskreno se nadamo

03.04.2019. 19:06

da će vas snaći "unutrašnja maligna pretnja", da nam se skinete već jednom

Смрт ЕУ/НАТО рајХу, слобода народу Србије!

04.04.2019. 02:16

@Moka - Реално, и нама ће бити драго да вас придружимо прецима у црним павелићевим "одорама" у Блајбургу испод оног камена за купус, што је пре могуће.И тада ће вам исти ти "пријатељи близу", бити од никакве помоћи, као и маја 1945.

Marks

03.04.2019. 20:42

Није ти твој деда гинуо за КиМ и. оставио у аманет у наслеђе да поклањаш шиптарима

Miki-Zg

03.04.2019. 22:18

Istinito ? Istjeraše pravoslavce ,Srbe iz vjekovnih staništa Hr. ,Bosne ,KiM -srca Srbije ,maligna pretnja Amerima - e dosta Ameri ,nikad više s vama ?

Ja sam

04.04.2019. 04:50

Proglasiti Kosovo okupiranom teritorijom a pregovore sa Albancima nastaviti kada se nase snage vrate na Sever Kosova

BOGDAN

04.04.2019. 07:06

PREPORUCUJEM MOJOJ DRZAVI SRBIJE DA SE POD HITNO SOLIDARISE SA RUSIJOM I KINOM I POSALJE SVOJE POSMATRACE I VOJNIKE U VENECUELU.

Србин са Косова

04.04.2019. 14:53

Зар војници САД и НАТО нису на Косову због "касапина Милошевића"? Кукавице импотенте!