Čista izmišljotina o ukrajinskim plaćenicima 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Glasilo SNS-a, u formi dnevnog lista „Alo“, u kontinuitetu izaziva neosnovanu paniku i strah kod građana.

Naslovna strana i tekst objavljen 2. aprila 2019. pod nazivom „Plaćenike iz Ukrajine spremaju za krvoproliće“ je čista izmišljotina sa ciljem izazivanja straha i sukoba među građanima, osim ako režim Aleksandra Vučića ne planira da dovede preko svog prijatelja Porošenka pripadnike ukrajinskih fašističkih falangi iz jedinica „Azov“ ili „Banderovce“ da izazovu haos i krvoproliće na ulicama Beograda. Podsećam javnost da je Vučićeva vlada 2015. donirala 100.000 evra Ukrajini, a s druge strane glume velike prijatelje Rusije.

Opozicija i Savez za Srbiju ne planira da protesti u Srbiji budu nasilni. Zanima nas samo kada će vlast shvatiti da je vreme isteklo i da moraju da oslobode javni i medijski prostor za ravnopravnu debatu i sučeljavanje mišljenja vlasti i opozicije, kao preduslov za fer i poštene izbore koji slede.

Performans kojim su gradske organizacije Saveza za Srbiju na 30 minuta zatvorile Kolarčevu ulicu, kao izraz građanske neposlušnosti zbog bezobzirne, nesposobne i bahate vlasti, nije izazvao revolt kod građana kao što je blokada života u centru Beograda, koju od 1. aprila sprovodi Goran Vesić, a koja će trajati mnogo duže nego što bi i jedna vlast bilo koje metropole u Evropi sebi dozvolila.

Zato oni moraju da odu što pre. I zato protest. Miran, dostojanstven, ali i odlučan. Zato 6. aprila Pink. Zato 13. aprila cela Srbija u Beogradu.

Autor je predsednik Gradske organizacije Dveri – Beograd

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari