Narodni poslanik Muamer Zukorlić primio studente Internacionalnog univerziteta u Skupštini Srbije

0
190

Narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić imao, kako kaže čast, biti domaćin u Skupštini Srbije grupi studenata Internacionalnog univerziteta, departmana za pravne nauke iz Novog Pazara, Beograda i Pančeva.

Upriličen prijem i razgovor i sve što je potrebno za njihovo obrazovanje i upoznavanje sa najvišim organom republike Srbije, načinom njegovog funkcionisanja, sa zdanjem Narodne Skupštine, njegovim tijelima.

Narodna Skupština je, kaže akademik Zukorlić, upravo narodna kada dočekuje predstavnike naroda i sve strukture naroda, u ovom slučaju studente kao jedne od najznačajnijih kategorija naroda.

– Studenti su buduća intelektualna elita i razlozi za radost su brojni. Sa jedne strane jer sam domaćin studentima Internacionalnog univerziteta a sa druge jer sam njegov osnivač pa se emocije prepliću.

Nakon 17 godina od osnivanja Univerziteta svjedoči iz jednog drugog ugla plodovima Internacionalnog.

– Vizije od tada se ostvaruju. Jedna potpuno normalnija komunikacija države sa građanima, posebno Sandžaka, studentima ovog Univerziteta. 

Put je, podsjeća akademik Zukorlić, bio trnovit a i dalje predstoji borba za pozicioniranje Univerziteta tamo gdje mu je mjesto.  

– Internacionalni univerzitet je dokazao svoju elitnost po svom kvalitetu, po svojim studentima, profesorima, upravi i to na raznim listama gdje se rangira kvalitet.

Ovo je, poručuje akademik Zukorlić, potvrda da oni koji su kvalitetni na kraju pobijede i ovo je primjer da i sve druge ustanove koje su nicale i niču u Sandžaku imaju svoju budućnost.

Dekan departmana za pravne nauke doc. dr. Rejhan Kurtović ističe da je ovo veliki događaj.

– Pored teorijskih znanja želimo omogućiti studentima da vide kako funkcioniše parlamentarni život i kako se donose odluke na najvišem nivou.

Za studente posebno zadovoljstvo što su imali priliku razgovarati sa narodnim poslanikom Muamerom Zukorlićem, utemeljiteljem visokog obrazovanja u Sandžaku.  

izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.