Poznatog niškog maratonca izujedali psi lutalice

Poznatog niškog maratonca i matematičara Acu Jovana Krstića (54) napali su i povredili psi lutalice dok je trenirao na nišavskom bedemu, pored zgrade vodovoda.

Izvor: B92

Sreda, 03.04.2019.

17:14

Poznatog niškog maratonca izujedali psi lutalice
Foto: Gettyimages/Mario Tama

Krstić je rekao da su ga dva psa ujela za nogu sinoć oko 19.30 časova.

"Na bedemu je bio čopor od osam pasa i kada sam protrčao pored njih, krenuli su da laju i trče za mnom. Iz čopora se izdvojio jedan pas, a odmah za njim drugi i ujeli su me. Uspeo sam nekako da ih odgurnem i da im uteknem", izjavio je Krstić.

On je rekao da su mu lekari Hitne pomoći sanirali povrede, ali da zbog bolova u nozi sigurno narednih mesec dana neće moći da se takmiči.

Krstić je rekao da sportistima, ali i svim građanima Niša koji vole da šetaju gradom, a posebno pored Nišave, psi lutalice zadaju mnogo problema.

"Pasa ima zaista mnogo, a neki od njih su veoma agresivni. Ljudi koje srećem dok trčim žale mi se da ih psi napadaju i veoma ih se plaše, naročito ukoliko su ih napali dok su šetali sa decom", rekao je Krstić.

Prema njegovim rečima, samo sinoć dok je čekao u ambulanti Hitne pomoći, pomoć lekara zbog ujeda pasa lutalica zatražilo je još osmoro ljudi.

Prema procenama Javno-komunalnog preduzeća "Medijana", na niškim ulicama nalazi se trenutno oko 2.500 pasa lutalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: