Utorak, 20.08.2002.

14:20

Kanada otpisala Jugoslaviji dug od 155 miliona evra duga

Izvor: Beta

Default images

Potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus i ambasadorka Kanade u Beogradu Andjela Bogdan potpisali su u utorak ugovor o reprogramu duga izmedju Jugoslavije i Kanade, koji podrazumeva otpis duga Jugoslaviji u iznosu od 155 miliona evra. "Ugovor predstavlja realizaciju dogovora u okviru Pariskog kluba, ukupan dug Jugoslavije prema Kanadi je 234 miliona evra, a Kanada je pristala da otpise 155 miliona evra Jugoslaviji", rekao je Labus novinarima nakon potpisivanja ugovora u Palati federacije. Labus je rekao da su od Kanade dobijeni povoljni uslovi vezani za kamate i za nova placanja duga. "Blizu smo da zavrsimo ceo posao u vezi otpisa duga prema Pariskom klubu, a od 18 zemalja ovo je 15. ugovor i jos teku pregovori sa Italijom, Rusijom i Japanom", rekao je Labus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: