RATNE MAŠINE ZAPADA: Ovo su glavne uzdanice NATO-a u slučaju rata sa Rusijom

Novosti Online

31. 03. 2019. u 12:43

Magazin „Biznis insajder“ pobrojao najmodernije naoružanje kojim raspolažu članice Alijanse

РАТНЕ МАШИНЕ ЗАПАДА: Ово су главне узданице НАТО-а у случају рата са Русијом

f-35 lightning II / Print screen Youtube

Eksperti magazina „Biznis insajder“ su nabrojali vrste naoružanja država NATO-a koje bi se mogle iskoristiti u potencijalnom ratu sa Rusijom. Jedno od njih je i američki nevidljivi lovac pete generacije F-35 lajtning II. Druge države, po mišljenju autora, zasad nisu mogli da naprave isti takav neprimetni i visokotehnološki avion.


Na spisku se nalazi i višenamenski lovac „Jurofajter tajfun“, koji je napravljen u saradnji sa drugim državama. Stručnjaci portala su ga uporedili sa ruskim Su-35.

Između ostalog, pomenuti su i strateški bombarderi B-52, B-2 „spirit“ i B-1B „lanser“, koji treba da osiguraju obuzdavanje protivnika, pošto se nalaze u Evropi.


Magazin je izdvojio i američki protivbrodski avion „Boing P-8 Posejdon“ — jedan od najboljih lovaca za podmornice. U tu kategoriju su uključeni italijanske, francuske, norveške i danske fregate.

Između ostalih, pominju se američki udarni helikopter AH-64 Apač, nemački borbeni tenk (OBT) „Leopard 2“ je američki nosač aviona klase „Nimic“, sistemi protivvazdušne odbrane „Patriot“ i podmornice klase „Virdžinija“.

(rs.sputniknews)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Miki-Zg

31.03.2019. 13:43

Prošli bi kao Napoleon ,Hitler ,pa izvolite ,Rusi ovaj put ne bi bili nježni !

istina...

31.03.2019. 14:16

koje gluposti , ovo sto je pobrojano nije moglo ni malu Srbiju da slomije a zapadne barabe bi se namerile na veliku Rusiju....tipicni holivudski scenario, sve bi kauboji barabe zavrsili za 120 min. i THE END ?!! Ogromna Rusija, skoro velicine pola sveta, gledaj samo Evropu, koja gustina naseljenosti, tu nijedna Putinova raketa nema da omasi, NATO bolje da ne cacka mecku !

Prellee

31.03.2019. 14:32

Na Rusiju nekad naletio Napoleon pa propao. Poslije sto godina naletio Hitler pa propao. Sad opet nakon sto godina hoće da RUKNU u grupi na Rusiju, na čelu sa US, pa će ... znam šta će NA KRAJU biti. Istoriju Zapad nikako da nauči. Iz jedne nevolje opet u istu nevolju! Manijaci i greedy man's from WEST..

Conte

31.03.2019. 16:11

sa jedne strane prakticno celi visokorazvijeni zapad sa bogatom prosloscu imperijalizma i kolonijalizma. Sa druge strane, samo Rusija, opustosena i razvaljena, koja je pre 20 godina bila na kolenima pred tim istim zapadom. I kome ovde da se divimo? Rusima svaka cast sto mogu da se ravnopravno nose sa zapadnim hijenama zeljnim kradje tudjih resursa!

Čika Jova

31.03.2019. 17:47

Kako bre nevidljiv kad mu motori zrače toplotu. Ne ide valjda na jedra. Uostalom srpska artiljerija i raketne jedinice vide sve.

Maрко

31.03.2019. 18:24

Видело се у Сирији колико их се Руси боје. Руси су коначно схватили да војска тако једне велике силе има смисла ако се користи да пројектује политику и стратешке односе у свету а не да седи у касарнама и мирно чека непријатеља. То су преузели од американаца и сад ћемо да видимо мало другачији и бољи свет од оног холивудског.

Pera

04.04.2019. 10:31

Plase mecku resetom, ozbiljna analiza ove vrste nije u nadleznosti kojekavih eksperata vec u stvarnoj vojnoj moci.Rusija je pokazala u realnom vremenu i prostoru svoju vojnu silu u Siriji.Dobila je rat protiv Vasingtona i njegovih vazala bez velikih problema i to na teritoriju gde nije bila u prednosti.Ceo post sovjetski sistem hegemonije zapadni sila se urusava kao kula od karata.