Novosađani ovog petka jedanaesti put na ulicama

19:03:00 27.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Inicijativa „Jedan od pet miliona“ i ovog petka organizuje protestnu šetnju, jedanaesti put. Okupljanje će i ovog puta biti ispred Srpskog narodnog pozorišta, gde će se od 18h prisutnima obratiti balerina Bojana Leko, prof. dr Janko Veselinović i student i muzičar Nikola Sibinčić. Nakon toga će učesnici protesta krenuti u protestnu šetnju gradskim ulicama.

Novosađani ovog petka jedanaesti put na ulicama


Protestna kolona će se kretati duž Bulevara Mihajla Pupina, Keja žrtava racije i Ulice Maksima Gorkog, a ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i prošlog petka, biće „emitovan“ Građanski dnevnik u kojem će učesnici protesta obavestiti javnost o najvažnijim događajima u gradu i društvu, a o kojim, poručuju u inicijativi, javni medijski servisi i ostali mediji pod kontrolom režima nisu izveštavali objektivno i profesionalno, ili nisu izveštavali uopšte.

Organizatori će građane obavestiti i o odgovoru Radio-televizije Vojvodine na zahteve koji su u ime protesta „1 od 5 miliona“ u ponedeljak predati poslovodstvu.

Protestnom skupu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju kod fontane ispred studentskog doma „Slobodan Bajić“ u 17 časova. Sa studentima će biti profesorka Filozofskog fakulteta dr Bojana Bodroža i njen kolega sa istog fakulteta prof. dr Vladimir Mihić, a posle okupljanja i razgovora u Kampusu, svi zajedno će se pridružiti centralnom protestu na Pozorišnom trgu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.4 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sre 14° - 26° Mogući pljuskovi
Čet 14° - 25° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?