Užas od fudbala, grubosti, prljavština i tužna pobeda Argentine

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.19. | 22:00

Bolje što Mesi nije igrao

Posle debakla od Venecuele sa sve Mesijem u Timu, Argentina je večeras uspela donekle da propravi utisak. Pre svega rezultatski. U prijateljskom meču bez Mesija je golom Koree savladala Maroko u gostima sa 1:0. Ako im ta pobeda nešto posebno znači, argentinski fudbaleri mogu da budu zadovoljni.

Ali navijači nemaju čime da budu zadovoljni. Argentina je ličila na drugorazrednu ekipu kojoj je baš po meri rival poput Maroka. Uz sav respekt prema afričkoj selekciji koja ne igra loše i ima solidne igrače, Argentina kao fudbalska sila ima svakako veće apetite. Makar da igra fudbal koji obećava. A ovaj od večeras obećava samo nevolje i novu patnju strastvenih navijača...  

Izabrane vesti

Prljava igra, grubi faulovi, nesportski potezi i jako, jako malo gledljivog fudbala su obeležili meč u Maroku. Argentina je u finišu nekako iščupala pobedu, ali je pitanje da li ju je zaslužila.

Bez Mesija, sa gomilom startera koji do pre nekoliko godina ne bi mogli ni da sanjaju o pozivu selektora, Argentina nije pokazala skoro ništa. Jedina šansa u prvom poluvremena je bila slučajnost kada je lopta posle šuta Paredesa slučajno zakačila Lautara Martineza i završila pored gola. Ali je zato tuče, provokacija i prljavih poteza bilo na sve strame. Ni „p“ od prijateljskog meča. Sa obe strane.

U drugom poluvremenu slična slika, s tim što je bilo manje čarki i nesportskih poteza. A potez koji se isplatio argentinskom selektoru Skaloniju je bio uvođenje Anhela Koree. Ofanzivac Atletika je u 83. minutu oduzeo loptu Marokancima na njihovoj polovini, uspeo nekako da odigra dupli pas i da udarcem po zemlji nađe put do mreže.

Do kraja se Argentina branila i odbranila. Uspela je da iščupa pobedu, ali problemi nisu rešeni već se gomilaju. Ni igre, ni startne postave, ni selektora. Argentina nema ništa.

Argentina je igrala u sastavu: Andrada (od 67. Muso) - Montiel, Kaneman, Pecelja, Akunja - Pereira, Gvido Rodrigez, Paredes (od 76. Zaračo), De Paul (od 61. Korea) – Dibala (od 79. Lo Selso), Martinez (od 58. Suarez).

(FOTO: reuters)


tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineAnhel Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara