Dostupni linkovi

Izrael gađao ciljeve širom Gaze u znak odmazde za raketni napad


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Izrael je izveo napade na mete Hamasa u pojasu Gaze, nekoliko sati nakon što je raketa pogodila kuću severno od Tel Aviva, prenosi BBC.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je među ciljevima kancelarija političkog lidera Hamasa i vojna obaveštajna komanda ove grupe.

IDF je ranije okrivio Hamas, koji kontroliše Gazu, za lansiranje rakete koja je pogodila izraelsku zajednicu Mishmeret, kada je, kako je navedeno, povređeno sedam osoba.

"Izrael neće tolerisati ovo, ja neću tolerisati ovo", izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu novinarima tokom ceremonije u Vašingtonu na kojoj je američki predsednik Donald Tramp formalno priznao izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni koju je Izrael okupirao od Sirije tokom Bliskoistočnog rata 1967. a potom anektirao 1981. godine, što je bio potez koji međunarodna zajednica nije priznala.

"Izrael će silom odgovoriti na ovu bezobzirnu agresiju", dodao je Netanijahu. Tramp je osudio napad kao dostojan "prezira" i rekao da SAD "priznaju apsolutno pravo Izraela da se brani". Do sada nijedna palestinska militantna grupa nije potvrdila da je ispalila raketu. Jedan neimenovani zvaničnik Hamasa rekao je da "nema interesa" za to, navodi BBC.

XS
SM
MD
LG