Gradski urbanista: Nije tačno da se ukida saobraćaj u centru BG

Gradski urbanista Marko Stojčić je naveo da nije tačno da se potpuno ukida saobraćaj u pešačkoj zoni u centru Beograda.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.03.2019.

11:27

Gradski urbanista: Nije tačno da se ukida saobraćaj u centru BG
(Foto: Thinkstock)

Kako je objasnio, saobraćaj će funkcionisati u delu Gračaničke ulice do Ulice kralja Petra.

"Nismo nijednu zonu ostavili bez saobraćaja. Svaki deo pešačke zone u konačnom rešenju će imati potapajuće stubiće i vatrogasna i vozila Hitne pomoći moći će da uđu u pešačku zonu, ako za tim bude potrebe", rekao je Stojčić za Tanjug Strategija grada je, kaže gradski urbanista, da pešačka zona u centru Beograda bude funkcionalna i da služi svim građanima prestonice, te da nije fer da političke organizacije zastupaju građane koji stanuju u pešačkoj zoni.

Deo stnara tog dela grada, inače, najavio je za danas protestno okupljanje. Stojčić je najavio da će u narednih nekoliko dana građanima biti podeljeni leci putem kojih će moći da se informišu o pešačkoj zoni u centru grada. Tako će građani biti obavešteni o tome gde će biti kontejneri i potapajući stubići, a kuda će moći da prolaze automobili.

"Na taj način ćemo građanima sve objasniti, kako bi znali šta je to što radimo", rekao je Stojčić.

Naveo je da se ne sme dozvoliti da saobraćaj bude "u koliziji sa pešacima" i da centralno gradsko jezgro, kome pripada i Topličin venac, pripada i svim građanima Beograda, ne samo onima koji tu žive.

"U tom smislu, nemamo pravo da im oduzmemo svu tu teritoriju vozilima koja pripadaju građanima koji tu žive", rekao je Stojčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: