Ponedeljak, 17.06.2002.

11:41

Nove haske optuznice protiv hrvatskih gradjana

Izvor: Beta

Default images

Medjunarodni tribunal za ratne zlocine u Hagu planira da uskoro podigne novih 35 optuznica, medju kojima se nalaze i optuznice protiv hrvatskih gradjana, pise u ponedeljak zagrebacki "Vjesnik" prenoseci izjavu zamenika glavnog tuzioca Tribunala Grejema Bluita.

Prema njegovim recima, nove optuznice su rezultat opsirne istrage koja ce dovesti do podizanja optuznica protiv stotinak pojedinaca - Hrvata, bosanskih Hrvata, Bosnjaka, bosanskih Srba, pripadnika bivse Oslobodilaske vojske Kosova, kao i nekih Srba, navodi list. O vremenu podizanja optuznica zasada se ne zna gotovo nista, a u diplomatskim se krugovima spekulise da su moguca dva termina: do kraja juna ili najesen, pise "Vjesnik". List dodaje da nisu poznata imena osumnjicenih, a diplomati smatraju da bi hrvatski premijer Ivica Racan uskoro mogao dobiti "jednu do dve optuznice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: