Auto godine u Srbiji je Peugeot 508 FOTO

Francuski "lav" pobedio je u konkurenciji devet modela.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.03.2019.

10:40

Auto godine u Srbiji je Peugeot 508 FOTO
Foto: B92

Žiri Asocijacije automobilskih novinara dodelio je titulu "Auto godine u Srbiji 2019" modelu Peugeot 508.

Druga generacija francuske limuzine odnela je pobedu ispred ostalih osam finalista izbora, među kojima su bili Audi A6, BMW X5, Honda CR-V, Mercedes A klase, VW Touareg, Škoda Karoq, Ford Focus i Toyota Corolla.

Za razliku od ranijih godina kada su birana četiri automobila u različitim kategorijama, ove godine je izabran samo jedan automobil koji se ovenčao titulum najboljeg na tržištu Srbije.
Foto: B92
Posetioci salona automobila u Beogradu mogu da vide ovogodišnjeg pobednika na štandu francuskog proizvođača u hali 1.

Sa dužinom od 4,75 metara, novi Peugeot 508 je odnosu na prethodnika kraći za 8 cm, niži za 5,a širi za 3 cm, čime su dobijene dinamičnije proporcije.

Vrata bez okvira doprinose kupe efektu dok su napred pozicionirani LED farovi sa dnevnim svetlima koja se spuštaju duž branika i asociraju na očnjake, a u zadnjem delu LED svetla ostavljaju utisak lavovskih kandži, čime zajedno doprinose krakaterističnom svetlosnom potpisu brenda.
Foto: B92
Od agregata su u ponudi benzinski Puretech motori od 180 i 225 konjskih snaga upareni sa osmostepenim automatskim menjačem kao i dizelski HDi motori od 130, 160 i 180 konjskih snaga, pri čemu je jedino najslabija verzija navedenih agregata dostupna sa manuelnim šestostepenim menjačem.
Foto: B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: