NIN: Da su realizovana sva obećanja političara, Srbija bi bila zemlja blagostanja

Da su realizovane sve megalomanske investicije koje su vlasti u Srbiji najavljivale prethodnih decenija, Srbija bi danas bila zemlja sa manjkom radne snage, dvostruko većim stopama rasta i izvoza, zemlja sreće i blagostanja, piše NIN.
NIN: Da su realizovana sva obećanja političara, Srbija bi bila zemlja blagostanja
Foto: Pixabay
Taj nedeljnik podseća na nerealizovane najavljivane investicije, kao što je fabrika čipova za avioindustriju arapske kompanije Mubadala i ulaganja arapskih investitora od milijardu evra.
 
Neizvestan je i dolazak nemačke kompanije Tenis sa kojom je 2015. godine potpisan Memorandum o razumevanju za uzgoj tri miliona tovnih svinja godišnje u Srbiji. Taj investitor još nije odlučio da li će u Srbiji da počinje biznis.
 
"I nemački Mercedes je dolazio u Srbiju uvek kada je političarima bio potreban dovoljno jak investicioni predizborni adut", naveo je NIN.
 
Po pisanju tog nedeljnika, prošlonedeljna radikalizacija građanskih protesta u Beogradu poslužiće predsedniku Aleksandru Vučiću kao alibi za eventualni nedolazak nemačkog Folksvagena u Srbiju.
 
"Tako je bilo i kada je svojevremeno, 2012. godine, tadašnja vlast predvođena Borisom Tadićem i Demokratskom strankom uoči izbora mesecima najavljivala dolazak italijanskog Danijelija, koji je u Šapcu trebalo da investira pola milijarde evra u pogon za proizvodnju opreme za industriju gvožđa i čelika, a nakon što je investitor odustao za krivca je proglašena pobeda Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima te godine", podsetio je NIN.
  • Anabell

    23.03.2019 17:35
    Napredak
    Pliticari koji su u proslosti vladali,su samo iskoriscavali ovaj napaceni narod.Sadasnja Vlast radi odgovorno svoj posao.Predsednik Srbije je otvorio vise radnih mesta,nego svi oni zajedno,za sve godine vladavine.Konacno imamo ljude koji se bore za dobrobit gradjana,i rade na tome da mi obicni gradjani zivimo bolje.
  • Predragg

    23.03.2019 15:30
    Svaka fabrika po 20 000 novih radnih mesta. G.Vucic ih je otvorio na hiljade. Hvala mu sto brine za Serbeju i sto neda ,jelte,tajkunima (pljuc) da vladaju. Samo on i Horda.
  • /

    23.03.2019 14:56
    /
    @n.sad
    a ti si je prodao za senvic

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija