ODRŽAN SPEKTAKL U NOVOM SADU: Megdan još jednom pokazao zašto je najbolji (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

četvrti put

ODRŽAN SPEKTAKL U NOVOM SADU: Megdan još jednom pokazao zašto je najbolji (VIDEO)

Ostali sportovi -

Najbolji MMA borci iz Srbije, regiona, Evrope i sveta predstavili se na cenjenom turniru pred 7.000 ljudi

Četvrti po redu Megdan održan je u Novom Sadu proteklog vikenda, ovoga puta pod nazivom "Megdan odabranih".

Učešće su uzeli najbolji MMA borci iz Srbije, regiona, ali i Evrope i sveta. Velika hala dvorane "Spens" bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Više od 7.000 ljudi gledalo je borce iz Brazila, Amerike, Bugarske, Grčke, Azerbejdžana, Poljske, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Srbije, Nemačke i Rusije. Bilo je manje stranih boraca, u odnosu na prethodne Megdane, ali više strane publike, nego na ijednom sportskom događaju u našoj zemlji.

- Tajna dobre zabave i uspešnog sportskog turnira leži u receptu naših nenameštenih borbi, fer-pleja iz odgovornosti prema kladionicama, gledaocima i rangiranju Megdana na svetskoj sceni sporta. Naš turnir je publici dokazao da je sport neutralnost u kojoj pobeđuje bolji ili suđeni. Češće se dešava da srpski borci izgube protiv stranih rivala pred svojom publikom - rekao je Aleksa Balašević, idejni tvorac i prvi čovek Megdana.

foto: Privatna arhiva

Organizator najspektakularnijih borbi u Srbiji objasnio je i kakva iznenađenja sprema za naredne mesece.

- Megdan je opet proglašen sportskim događajem godine. Ono što planiramo nakon urađenog prema tituli "Evropske Prestonice Mladih" za 2019. je jedan manji Megdan za Vidovdan koji se neće održati u Novom Sadu. Na zimu nas čeka najveći izazov dosad, u prestonici naše ponosne zemlje, Beograd - poručio je optimistično Aleksa Balašević.

foto: Privatna arhiva

"23. marta smo imali najveći uspeh u srpskom MMA ikada! Aleksandar Džoker Ilić je nakon Megdana pobedio olimpijskog osvajača Damjana Janikowskog nokautom na KSW, jednom od najvećih i najskupljih turnira na svetu. Tako da možemo da kažemo da je Megdan zaista popularizovao borbe u regionu. A i srpski sport doveo na još viši nivo, da vi u Novom Sadu posle sto godina imate prepunu sportsku salu Spensa, a da nije koncert ili događaj zabavnog tipa", dodao je Luka Čavić menadžer Megdana.

foto: Privatna arhiva

Kurir sport/A. R.

Foto: www.megdan.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track