Skandal: Povlači se 35 tona piletine - kupci pronašli metal

Korporacija Tyson Inc. povlači gotovo 35 tona prerađene smrznute piletine nakon što su se kupci požalili da sadrži metal.

Svet

Izvor: Poslovni dnevnik

Petak, 22.03.2019.

16:42

Skandal: Povlači se 35 tona piletine - kupci pronašli metal
Foto: Thinkstock

Odeljenje za sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede SAD-a objavio je povlačenje na svojoj internet-stranici, prenosi Poslovni dnevnik.

Američka služba za sigurnost hrane i inspekcijska služba Ministarstva poljoprivrede (FSIS) najavila je povlačenje navevši da je kontaminacija uticala na smrznute, gotove proizvode od piletine proizvedene 30. novembra u fabrici u Arkanzasu.

"Problem je otkriven kada je FSIS primio dve pritužbe potrošača na strane materijale u pilećim proizvodima", navodi se u saopštenju agencije.

Ovo je drugi incident ove kompanije od početka godine, kada je Tyson u januaru povukao 18 tona obrađene piletine iz prodavaonica prehrambenih namirnica širom SAD, nakon što su kupci u njima pronašli gumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: