Zakletvu položilo 356 vojnika, među njima i ministar Vulin

U kasarni "Živojin Mišić" u Valjevu je zakletvu položilo 356 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.03.2019.

17:00

Zakletvu položilo 356 vojnika, među njima i ministar Vulin
Foto: Ministarstvo odbrane

Među njima je bio i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je završio obuku rezervnog sastava.

Čestitajući polaganje vojničke zakletve, komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović istakao je da je odbrana otadžbine oduvek na ovim prostorima predstavljala svetu dužnost, pravo i čast i da je suština zakletve uvek imala i imaće uzvišenu i pleminitu vrednost.

"Država smo slavne istorije, časne prošlosti, ponosnih i hrabrih ljudi. Pravi sinovi i kćeri otadžbine samo jednom daju zakletvu i zavetuju se svome narodu i zbog toga je ovaj častan čin na ponos vama vojnici i slušaoci, vašim porodicama i našem narodu", rekao je general Petrović.

Milica Jovanović i Branko Jeremić, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, u budućnosti vide sebe kao profesionalne pripadnike Vojske Srbije.

Jovanovićeva, iz Beograda kaže da se odlično snašla, ali da joj je najteže palo odvajanje od porodice.

Prijateljima je preporučila služenje vojnog roka.

Jeremić, koji je iz Kragujevca, služenje vojnog roka ocenjuje kao pozitivno iskustvo.

Posebno ističe disciplinu, jedinstvo u radu i drugarstvo.

Kao motive zbog kojih se prijavio na dobrovoljno služenje vojnog roka, on je istakao rodoljublje, ljubav prema vojsci i zaposlenje.

Današnjoj vojnoj svečanosti, prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, načelnici uprava Generalštaba Vojske Srbije, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, episkop valjevski Milutin, kao i i predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, brojni prijatelji i rodbina vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: