Subota, 01.06.2002.

19:00

STAJNER ODBACIO ZAHTEV O POSEBNOJ OPSTINI NA SEVERU KOSOVA

Izvor: B92

Default images
Sef UNMIK Mihael Stajner odbacio je u subotu zahteve Srba severnog dela Kosovske Mitrovice da imaju posebnu opstinu ocenivsi da je to politicko pitanje. "Srbi mogu sami uzeti ucesca u upravljanju opstinom ukoliko budu ucestvovali na buducim opstinskim izborima za jedinstvenu Skupstinu opstine", rekao je Stajner prilikom posete severnom delu Kosovske Mitrovice. Sef UNMIK je pre posete srpskom, severnom delu Kosovske Mitrovice, boravio u mestu Donje Jarinje, na administrativnoj granici Kosova i Srbije, gde bi 15. juna trebalo da bude otvoren nov punkt KFOR, UNMIK-policije i kosovske carine, koji ce biti pomeren za 600 metara u dubinu teritorije Srbije u odnosu na postojeci punkt. Punkt je pomeren u cilju suzbijanja kriminala, rekao je Stajner dodavsi da, prema informacijama kojima raspolaze, preko ovog granicnog prelaza nekontrolisano bivaju prevezene velike kolicine duvana i goriva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

21 h

Podeli: